Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Ιστορική πρόκριση για την Αλεξανδρούπολη FC!

Την πρώτη πρόκριση της ιστορίας της, στην παρθενική της συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας, πανηγύρισε η Αλεξανδρούπολη FC επικρατώντας 2-0 του Θερμαϊκού Θέρμης στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς».

Η ομάδα του Έβρου όντας καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Θερμαϊκού και προκρίθηκε στην 2η φάση του θεσμού.

Το σκορ άνοιξε ο Παγωνίδης στο 20′ όταν μετά από ωραία μπαλιά του Μπαρμπαγιάννη νίκησε τον Παναγιωτίδη από δύσκολη θέση. Στο 33′ ο Συριτούδης θα μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Διαμαντίδη, ενώ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, μετά από δεύτερη κίτρινη που δέχτηκε ο Σιούτας για φάουλ με τράβηγμα φανέλας στον Παγωνίδη.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, στο 48′, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Συριτούδης απέκρουσε το σουτ του Κράββαρη. Στο 70′ ο Ρουμπιές με ωραίο σουτ θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0 και ουσιαστικά θα κλειδώσει τη νίκη και την πρόκριση. Στο 87′ ο Καρακασίδης που είχε περάσει ως αλλαγή με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου στη θέση του Θέμελη, θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, με τον γκολκίπερ του Θερμαϊκού να αποκρούει σε κόρνερ.

Συνθέσεις:

Αλεξανδρούπολη FC (Ζ. Στοΐνοβιτς): Συριτούδης, Μπαρμπαγιάννης, Πεταλωτής, Δορουγιδένης (60′ Ρουμπιές), Σιδηρόπουλος (57′ Παπάζογλου), Στοΐνοβιτς Χ., Μαλτέζος, Πατσιώρας Α., Θέμελης (46′ Καρακασίδης), Αμπραχαμιάν (82′ Λίτσιος), Παγωνίδης (57′ Γκαϊδατζής).

Θερμαϊκός Θέρμης: Παναγιωτίδης, Αγγελίδης, Ράντζα, Δημητριάδης, Σιούτας, Αναστασιάδης, Πάσιαρντις, Παχούμης, Κράββαρης (90+1 Βουτύρης), Διαμαντίδης (90+1 Μαρούδας), Μαυρομάτης.

Πηγή: SportsAddict.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη