Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Κ. Αραμπατζής: Πλήρη συστήματα πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Με αφορμή την ένταξη πρότασης του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες, το focustonevro.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κυριάκο Αραμπατζή προκειμένου να φωτίσει περισσότερες πτυχές της επιτυχούς ένταξης.

Ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία την ένταξη στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, η οποία θα επιτρέψει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Αλεξανδρούπολης να αποκτήσουν πλήρη συστήματα πυροπροστασίας (πυροσβεστικές φωλιές, πυροσβεστήρες κοκ), καθώς σε πολλά σχολεία τα υφιστάμενα συστήματα δεν πληρούσαν τις σύγχρονες και απαραίτητες προδιαγραφές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η προστασία και ασφάλεια των σχολικών μονάδων έναντι του κινδύνου της πυρκαγιάς.

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου που εστάλη από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης:

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποιήθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» της πράξης με τίτλο: “Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αλεξανδρούπολης” συνολικού προϋπολογισμού 321.161,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)».

Τα μέσα πυροπροστασίας αφορούν στην εγκατάσταση ή συμπλήρωση, καθώς επίσης και στον έλεγχο λειτουργίας συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη θωράκιση των σχολείων από κίνδυνο πυρκαγιάς, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις τα υπάρχοντα συστήματα ήταν ελλιπή.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email