Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Κ. Αραμπατζής: «Χωρίς όραμα το τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής»

Για αδράνεια της δημοτικής αρχής σχετικά με χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε για το νέο τεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε, μίλησε ο Κυριάκος Αραμπατζής κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης, κατά την οποία υπερψηφίστηκε το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης.

Ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, ο οποίος καταψήφισε το πρόγραμμα της διοικούσας αρχής και υπερψήφισε το πρόγραμμα της σύμπραξης της αντιπολίτευσης, στην τοποθέτηση του είπε μεταξύ άλλων:

«Βλέποντας το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής είδα ένα τεχνικό πρόγραμμα χωρίς όραμα και προοπτική. Αρνητική εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη μου από την δημοτική αρχή για το τεχνικό πρόγραμμα. Θετική εντύπωση μου προκάλεσε ότι η σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την βοήθεια μου για να συντάξουμε ένα άρτιο τεχνικό πρόγραμμα».

Σχολιάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής και συνεχίζοντας τόνισε: «Για τα σχολεία, για την παιδεία δεν υπάρχει τίποτα. Για το Μουσικό Σχολείο που είχαμε ξεκινήσει διαδικασίες για το Μουσικό Σχολείο και να πάει αυτό στο Πάρκο Αλτιναλμάζη. Δεν έγινε τίποτα. Το 13ο Δημοτικό λείπει από το τεχνικό πρόγραμμα. Υπήρχε και θα υπάρχει χρηματοδότηση για σχολεία. Είχαμε χωροθετήσει που θα είναι, δεν το βλέπω πουθενά στο νέο πρόγραμμα. Στο παλιό υπήρχε. Και μην ακούσω ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση, γιατί έχω ενημερώσει επανειλημμένα ότι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα χρηματοδοτήσεις στο ΕΣΠΑ για σχολεία, για εκπαίδευση. Στην προτεραιοποίηση για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης τα 2 νηπιαγωγεία για τα οποία είχαμε πάρει θετική αξιολόγηση, έχουν μπει προτελευταία.

Ο κ. Αραμπατζής αναφέρθηκε επίσης στην πρόσκληση από το Πράσινο Ταμείο που δεν έχει εκμεταλλευτεί ο Δήμος: «Υπάρχει εδώ και 6 μήνες (από τον Ιούνιο) ανοιχτή πρόσκληση για το Πράσινο Ταμείο και δεν βλέπω μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα να αξιοποιείται πουθενά. Δηλαδή εδώ και 6 μήνες υπάρχει ανοιχτή πρόταση για να μας δώσουνε χρήματα από το πράσινο ταμείο. Στην τεχνική υπηρεσία υπάρχει έτοιμη μελέτη για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου».

Θυμίζουμε ότι η ψήφος του κυρίου Αραμπατζή, ήταν καθοριστική για την «ανατροπή» του αποτελέσματος και τελικά την υπερίσχυση του τεχνικού προγράμματος της αντιπολίτευσης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη