Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Κ. Εξακουστός, Πρόεδρος Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΜΘ: «Ο οργανισμός στοχεύει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιφέρειας και να “τρέξει” πιο γρήγορα τις διαδικασίες»

«Πολύ σύντομα οι πολίτες της περιφέρειας ΑΜΘ θα δουν τα αποτελέσματα του αναπτυξιακού οργανισμού και θα καταλάβουν πως λειτουργεί». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του αναπτυξιακού οργανισμού της περιφέρειας ΑΜΘ, Κώστας Εξακουστός δίνει το στίγμα του. Μπορεί να μετρά λίγους μήνες στο «τιμόνι» του οργανισμού, αλλά με πολύ όρεξη και διάθεση μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες και στελέχη και σε πλήρη συνεννόηση με τη διοίκηση της περιφέρειας, επιθυμούν να φέρουν τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής, με ορατά και μετρίσιμα αποτελέσματα, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος του αναπτυξιακού, τονίζει την προσπάθεια της νέας διοίκησης να βάλει σε καθολική λειτουργία τον οργανισμό, ώστε αυτός να προσφέρει αποτελεσματικά ως «αναπτυξιακός άξονας» για το σύνολο της περιφέρειας και να «τρέξουν» πιο γρήγορα γραφειοκρατικές και όχι μόνο διαδικασίες.

Ο αναπτυξιακός «κληρονόμησε» μια προγραμματική σύμβαση από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, η οποία και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με την ένταξη όμως και άλλων έργων και δράσεων, για τα οποία θα διεκδικηθούν πόροι από το ΕΣΠΑ, αλλά και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Προσφάτως, πέρα από το καθεαυτό αντικείμενο του αναπτυξιακού, έγινε γνωστό, πως ο οργανισμός αναλαμβάνει τη διαχείριση, λειτουργία και την ενίσχυση του οργανισμού διαχείρισης και προώθησης προορισμού με επίκεντρο τον τουρισμό, μετά και την πρόσφατη απόφαση έγκρισης της περιφερειακής επιτροπής ΑΜΘ.

Στόχος αυτής της νέας πρωτοβουλίας, είναι η δημιουργία ενός φορέα, κάτω από την «ομπρέλα» του οποίου θα μπουν φορείς, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, προκειμένου να σχηματίσουν από κοινού την τουριστική στρατηγική της περιφέρειας.

Ο κύριος Εξακουστός αναφέρεται και στον τομέα των υποδομών λέγοντας, πως και σε αυτόν τον τομέα ο οργανισμός θα συνδράμει, δίνοντας  το παράδειγμα της γέφυρας του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο αλλά και της συζήτησης που γίνεται για την εκπόνηση μελέτης για έργα που αφορούν στον ποταμό Άρδα, χωρίς να παραλείψει να προσθέσει, ότι η περιφερειακή αρχή δίνει μεγάλη βαρύτητα και στον τομέα της οδικής ασφάλειας, στον οποίο ο οργανισμός επίσης, θα έχει ενεργή δράση με συγκεκριμένες ενέργειες.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη