Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Κ. Κυρανάκης: «Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις παρεμβολές από την Τουρκία στο σήμα των ραδιοφωνικών σταθμών του Έβρου»

Το είπε και το έκανε… Η λύση δόθηκε και οι διατάξεις πήραν το «πράσινο φως»…

Ψηφίστηκαν στη Βουλή οι διατάξεις που αφορούν στις ραδιοφωνικές συχνότητες στην περιοχή του Έβρου με σκοπό την επίλυση του χρόνιου προβλήματος των παρεμβολών συχνοτήτων από τις γειτονικές χώρες.

Το θέμα έκανε γνωστό, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: “από σήμερα λύνουμε το πρόβλημα για τα Ελληνικά Ραδιόφωνα στα σύνορά μας, που αντιμετωπίζουν τουρκικές παρεμβολές. Μια αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας, απέναντι στην Ελληνική, Ελεύθερη Ραδιοφωνία“.

Πλέον δίνεται η δυνατότητα κάθε χρόνο για δήλωση δευτερεύουσας θέσης και δευτερεύουσας συχνότητας, ώστε να αποφεύγουν τα ραδιόφωνα παρεμβολές πάνω σε μία δηλωμένη συχνότητα, εξήγησε, από την Βουλή ο κύριος Κυρανάκης: “Καμία Δημόσια Αρχή δεν θα επιβάλει πλέον πρόστιμο σε ραδιοφωνικό σταθμό που δεν μπορεί να εκπέμψει λόγω παρεμβολών από γειτονικές χώρες“. Σημειώνεται ότι οι διατάξεις εκτός από τον Έβρο συμπεριλαμβάνουν και το Ανατολικό Αιγαίο.

Για το σκοπό αυτό στην περιοχή του Έβρου ο κύριος Κυρανάκης είχε βρεθεί δυο φορές  έχοντας συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών του νομού και υπήρξε η δέσμευση για επίλυση του σοβαρού αυτού του ζητήματος, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Την κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης είχε αναγγείλει από την Μάκρη στην Αλεξανδρούπολη και ο Πρωθυπουργός στις 14 Μάϊου μιλώντας στους πολίτες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Έβρου εδώ και παρά πολλά χρόνια είναι αντιμέτωποι με τις παρεμβολές που προκαλούν οι τουρκικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς εκπέμπουν δίπλα ή και πάνω στις προβλεπόμενες από το ΕΣΡ και την ΕΕΤΤ συχνότητες, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αδυναμία εκπομπής στους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς με τις τουρκικές παρεμβολές να καθιστούν πολλές φορές αδύνατη την ακρόασή τους.


Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη