Σάββατο 18 Μαΐου 2024

κ.κ. Άνθιμος: “Είναι ασέβεια προς τους νεκρούς, να γίνονται τάφοι, στους διαδρόμους του Β’ νεκροταφείου”

Στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη χώρου για την ταφή των νεκρών αναφέρθηκε στο ραδιόφωνο Maximum FM 93.6.  ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος. Ο ίδιος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο Β’ κοιμητήριο Αλεξανδρούπολης με την ταφή των νεκρών στους διαδρόμους και μάλιστα εκεί όπου περνά ο αγωγός νερού μιλώντας για ασέβεια προς τους κεκοιμημένους. «Αυτό που είδα στο Β Κοιμητήριο, να θάβονται νεκροί στους διαδρόμους, είναι ασέβεια προς τους νεκρούς. Το νερό δεν θα βοηθήσει ποτέ στη σήψη του σώματος και θα έχουμε πρόβλημα αργότερα στις εκταφές.»

Μάλιστα χαρακτήρισε την κατάσταση απαράδεκτη «Στον διάδρομο δεν μπορεί να είναι ο κεκοιμημένος. Η εικόνα που είδα σε κινητά τηλέφωνα, ήταν πολύ απαράδεκτη.»

Όπως έκανε γνωστό, βλέποντας ότι αρχίζει η πληρότητα του χώρου, είχε προτείνει να γίνουν εκταφές παλαιοτέρων νεκρών και να τοποθετηθούν τα οστά στο οστεοφυλάκιο που βρίσκεται πίσω από τον ναό στο Β Κοιμητήριο.

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι και την δημιουργία Γ’ κοιμητηρίου προς την Κίρκη, εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι βολικό για τους συγγενείς. «Δεν ξέρω αν είναι εύκολο να πάει κάποιος στα Γ Νεκροταφεία που έχουν προσδιοριστεί στο δρόμο προς Κίρκη. Στα νεκροταφεία δεν πάμε μόνο με το αυτοκίνητο. Πολλοί πάνε και με τα πόδια»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη