Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Κ.Κ.Ε.: Να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό η δομή του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό η δομή του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. 

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης, που απευθύνεται στον υπουργό Υγείας και υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης:

«Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Θεραπείας του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η δράση της Μονάδας έγκειται στη χορήγηση του υποκατάστατου φαρμάκου βουπρενορφίνη καθώς και στην ψυχοθεραπευτική στήριξη των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους με τακτικές ατομικές και οικογενειακές συναντήσεις.

Το πλαίσιο λειτουργίας των Θεραπευτικών Δομών του ΟΚΑΝΑ επιβάλλει τη στελέχωση κάθε Θεραπευτικής Μονάδας με έναν υπεύθυνο ψυχίατρο ή γενικό γιατρό, δύο τουλάχιστον νοσηλευτές για τη χορήγηση του υποκατάστατου φαρμάκου, έναν ψυχολόγο για την ψυχοθεραπευτική στήριξη των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους, έναν κοινωνικό λειτουργό για τη διευθέτηση των κοινωνικών προβλημάτων τους, έναν διοικητικό υπάλληλο και έναν υπάλληλο για τη φύλαξη.

Στην παρούσα φάση υπάρχει μόνο μία ψυχίατρος, μία νοσηλεύτρια κι ένας υπάλληλος φύλαξης.

Έχουν γίνει απέλπιδες προσπάθειες για τη στελέχωση της Μονάδας με τουλάχιστον έναν ακόμη νοσηλευτή/τρια προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης της υπάρχουσας νοσηλεύτριας, αναγκαστικά θα κλείσει η Μονάδα, με αποτέλεσμα να μείνουν φαρμακευτικά ακάλυπτοι οι εξυπηρετούμενοι.

Κρίνεται απαραίτητο να γίνουν άμεσα προσλήψεις τη στιγμή που αυξάνονται οι ανάγκες και τα αιτήματα μιας μεγάλης περιοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε η δομή του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης να λειτουργεί με όλο το απαραίτητο επιστημονικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό ώστε ολοκληρωμένα να παρέχεται η ψυχοκοινωνική στήριξη των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη