Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Κ. Μητσοτάκης από Ξάνθη: Η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ ανέδειξε τη Θράκη ως γεωστρατηγικό πόλο

Πολύς κόσμος υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην γειτονική πόλη της Ξάνθης όπου πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στο δημοτικό αμφιθέατρο της Ξάνθης. Ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος με αποτέλεσμα αρκετοί να παρακολουθούν την ομιλία όρθιοι ή εκτός του κτιρίου όπου είχαν στηθεί οθόνες για την παρακολούθηση της ομιλίας του. Ο κος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα προς την Τουρκία από την ακριτική Θράκη και τόνισε πως “η συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ ανέδειξε τη Θράκη ως γεωστρατηγικό πόλο”.

Τόνισε πως η συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ ανέδειξε τη Θράκη ως γεωστρατηγικό πόλο. Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση προστάτεψε τα σύνορα απέναντι στις μεταναστευτικές εισβολές, λέγοντας πως τα σύνορα έμειναν απόρθητα και αναγνωρίστηκαν ως τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.

Σχετικά με το φράχτη στον Έβρο είπε ότι “θα απλώνεται συνεχώς, παρά τις λυσσασμένες αντιδράσεις όσων τον πολεμούν”. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και είπε χαρακτηριστικά όλη η Ελλάδα θα είναι γαλάζια το βράδυ της 21ης Μαΐου και συγχρόνως σχολίασε και την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε: “Εμείς δεν έχουμε καμία δυσκολία να γεμίζουμε και τους χώρους και να ξεκινάμε τις ομιλίες στην ώρα τους. Θα σας πω μία μικρή ιστορία. Ο κος Τσίπρας βρέθηκε στον τόπο μου, στα Χανιά, και είπε να μιλήσει στην ίδια πλατεία στην οποία είχα μιλήσει κι εγώ. Και η ομιλία του ήταν για τις 7 και πήγε 7:30 και πήγε 8 και πήγε 8:30 και ανέβηκε στο βήμα στις 8:40, γιατί η πλατεία ήταν η μισή άδεια”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email