Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Λάβαρα: Άγνωστοι «ήλθαν, είδαν και απήλθαν» από σπίτι – Το χρησιμοποίησαν ως διερχόμενο καταφύγιο

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα από το focustonevro.gr που αφορούν σπίτι στον οικισμό των Λάβαρων που λειτούργησε ως καταφύγιο για άγνωστους.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για φωτογραφίες που μας έστειλαν αναγνώστες της ιστοσελίδας και αφορούν ιδιοκτήτες σπιτιού στα Λάβαρα, οι οποίοι μένουν μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Το σπίτι το επισκέπτονται συνήθως κάθε Σαββατοκύριακο. Η τελευταία επίσκεψη εχθές έκρυβε μία μεγάλη έκπληξη. Διαπίστωσαν ότι το σπίτι είχε παραβιαστεί και είχαν χρησιμοποιηθεί όλοι οι χώροι του από αγνώστους, οι οποίοι διέμειναν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας σκεύη και ότι άλλο τους παρείχε το σπίτι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν και τις πληροφορίες των ιδιοκτητών, οι άγνωστοι διαμένοντες χρησιμοποίησαν μέχρι και μπουκάλια νερού που είχε συγκεντρωμένα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με δεδομένο ότι είχε κλειστή την υδροδότηση. Το βράδυ χρησιμοποιούσαν φωτιστικά χαμηλού φωτισμού ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί από τους περίοικους. Μάλιστα, κάποιοι είδαν άγνωστα άτομα να περιφέρονται στο χωριό και να αγοράζουν πράγματα από παρακείμενο σουπερμάρκετ, αλλά η εικόνα αυτή όμως είναι τόση συνηθισμένη τον τελευταίο καιρό στα χωριά του Έβρου που δεν έκανε σε κανέναν εντύπωση ώστε να καλέσουν την αστυνομία.

Στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν ρούχα και αδιάβροχα που φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι διαρρήκτες – διερχόμενοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο χώρο του σπιτιού μαγείρεψαν και ότι φαγητό απέμεινε, το άφησαν στην κατσαρόλα. Από την λεία των διαρρηκτών δεν γλίτωσε ούτε ένα πορτοφόλι που περιείχε 25€, ποσό το οποίο απέσπασαν αφήνοντας το πορτοφόλι στο σπίτι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν αφαιρεθεί άλλα αντικείμενα από το σπίτι. Είναι ξεκάθαρο ότι οι απρόσκλητοι επισκέπτες θέλησαν απλώς να καλύψουν τις ανάγκες τους και να συνεχίσουν την πορεία τους. Οι υποψίες των ιδιοκτητών κάνουν λόγο για μη νόμιμους μετανάστες.

Σαφώς και δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ένα τέτοιο περιστατικό, αλλά αναμφίβολα δείχνει μια κατάσταση που τείνει να ξεφύγει και κρύβει ενδεχομένως κινδύνους για τους κατοίκους των χωριών του Έβρου

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη