Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

«Λίφτινγκ» στο τελωνείο Ορμενίου, εντάσεις σε διάφορα μέτωπα, χάθηκε η εξυπηρέτηση – γκρίνια πελατών

Εκσυγχρονίζεται το τελωνείο Ορμενίου, αφού εγκρίθηκε η δαπάνη για μία σειρά από εργασίες που θεωρούνται ως απαραίτητες για την λειτουργία του.

Πιο συγκεκριμένα με ποσό 20 χιλιάδων ευρώ θα επισκευασθεί το υπόστεγο, από το οποίο έπεφταν σοβάδες και δημιουργούσε κινδύνους για τους διερχόμενους.

Ακόμη, με το ποσό 3.100 ευρώ θα αγορασθούν 4 κλιματιστικά για τα γραφεία του τελωνείου, ενώ θα αγορασθούν και 20 σημαίες για να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία.

Προβλέπονται ακόμη ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν προβλήματα που υπήρξαν.

Ελπίζουμε να γίνει και βάψιμο των εγκαταστάσεων , αλλά και απομάκρυνση χόρτων και δενδρυλλίων που δημιουργούν άσχημη εικόνα.

Μία νέα κόντρα δημιουργείται μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και της Ανεξάρτητης Κοινότητας «Φάρος Αλεξανδρούπολης».

Αιτία η μετονομασία της πλατείας Ελευθερίας που ο Δήμος –δια του δημάρχου- ζητά να ονομασθεί «πλατεία Παιδονόμου Βασ. Θεοδωρίκου».

Δείτε τι αναφέρουν σε ανάρτηση τους τα μέλη του “Φάρος Αλεξανδρούπολης”:

«Με έκπληξη μόλις παραλάβαμε διαβιβαστικό έγγραφο από το γραφείο Δημάρχου προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, με το οποίο ζητείται η άμεση ανάκληση της υπ’ αριθ. 7/2021 απόφασης με την οποία απορρίφθηκε η μετονομασία της Πλ. Ελευθερίας σε Πλ. Μητροπολίτου Ανθίμου Α’.

Στο έγγραφο αναπτύσσεται η λογική της δημοτικής αρχής σχετικά με την ανάγκη που έχει προκύψει για μία νέα ονομασία, και περιλαμβάνεται μία νέα πρόταση μετονομασίας, αυτή τη φορά σε Πλ. Παιδονόμου Βασ. Θεοδωρίκου. Αναφέρεται, μάλιστα, πως η δημοτική αρχή προχωρά με γοργούς ρυθμούς στη σύσταση ειδικής επιτροπής για τον εορτασμό του 2025 ως έτος τιμής για τα 90 χρόνια από την καθιέρωση του θεσμού του παιδονόμου στη χώρα μας.

Η επιστολή αναφέρει:

“Ο Βασ. Θεοδωρίκος υπηρέτησε με σεμνότητα και ευρυμάθεια τον εκπολιτιστικό θεσμό του παιδονόμου στην Αλεξανδρούπολη πριν τα μέσα του 20 αιώνα. Οι παλαιότεροι συμπολίτες μας έχουν ακόμη ζωντανές τις μνήμες από τον στοργικό και άγρυπνο φρουρό της νιότης τους, ο οποίος ως θεία πρόνοια διαφύλαττε τις αρχαιοελληνικές αξίες της οικογένειας και της παιδείας.

Καθώς ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ετοιμάζεται να τιμήσει στο πρόσωπο του Βασ. Θεοδωρίκου τις αρχές της νοικοκυροσύνης και της ασφάλειας, ξεκινά μία συλλογή με μνήμες και εμπειρίες παλιών Αλεξανδρουπολιτών με τον παιδονόμο, καθώς και ιδέες για πρωτότυπες δράσεις για τους σχετικούς πανηγυρικούς εορτασμούς. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι, και να θυμούνται οι παλαιότεροι”.

Εκφράζουμε, για ακόμη μία φορά, την αντίθεσή μας στη μετονομασία της πλατείας. Σε μια τόσο κομβική στιγμή για το ιστορικό αφήγημα της Ελλάδας, είναι αδιανόητο η πλατεία Ελευθερίας να “μάχεται” να κρατηθεί το όνομά της από τον ίδιο το Δήμο».

Ένταση και στο επόμενο θέμα μας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης απαντά στην κριτική που του έγινε για την θέση που κατέχει.

Δείτε τι αναφέρει για τα «πυρά» που δέχθηκε:

«Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζουν οι προσωπικές επιθέσεις

Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί́ και τα γνωστά “πυροτεχνήματα” προς χάριν εντυπωσιασμού, χωρίς ουσία, χωρίς υπόσταση. Αυτή είναι η αντίδραση εκείνων που θίγονται όταν μιλάμε για έλλειψη τουριστικής παιδείας αλλά με την συμπεριφορά τους δείχνουν έλλειψη παιδείας γενικότερα.

Ορισμένοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης και την κρίση που αντιμετωπίζουμε. Προφανώς οι πολιτικές τους φιλοδοξίες είναι μεγαλύτερες από́ την αγάπη τους για τον τόπο και τη διάθεση προσφοράς.

Την ώρα λοιπόν που μπαίνουμε ακόμη πιο δυναμικά σε διαδικασία επανεκκίνησης, ως διοίκηση της ΠΑΜΘ, και σχεδιάζουμε νέες δράσεις για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας δεχόμαστε ανυπόστατες κατηγορίες συνεχώς.

Μπορεί να ενοχλεί ο αιχμηρός λόγος αλλά είναι η αλήθεια. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται και δείχνουν ότι αποκλείουμε την περιοχή της Ξάνθης είναι παραπλανητικά. Θα το ξαναπώ: Είμαστε στην έναρξη μια μεγάλης δράσης για την τουριστική προβολή της περιοχής. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Αν αντί για συνεχή λάσπη με δηλώσεις στα ΜΜΕ οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έμπαιναν στον κόπο να μας θέσουν τις ερωτήσεις τους θα καταλάβαιναν ότι το τεχνικό δελτίο που φέραμε προς ψήφιση αφορά μέρος της δράσης. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα δεν έχει ακόμη συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Προφανώς προτεραιότητα ορισμένων είναι να δημιουργήσουν εμπόδια και προσκόμματα.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Μαζί με τον ιό της πανδημίας θα πολεμάμε και τον ιό της δημαγωγίας“.

Θα πήγαινα και στην κόντρα που δημιουργήθηκε για το λιμάνι Σαμοθράκης μεταξύ του Δημάρχου και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΑ, αλλά νομίζω πως το αναπαρήγαγαν πολλά ΜΜΕ.

Ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, ανεβαίνουν και οι εντάσεις και δεν ξέρω τι θα γίνει στους καύσωνες και όσο θα πλησιάζουμε προς την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τους τοπικούς άρχοντες…

Παράπονο από συμπολίτη για τα όσα αντιμετώπισε στην χθεσινή του προσπάθεια να προμηθευθεί είδη πρώτης ανάγκης από Σούπερ Μάρκετ στην Ανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης:

«Έφθασα στο σούπερ Μάρκετ γύρω στις 4.30 το απόγευμα και είδα ότι ήδη υπήρχε ουρά πελάτων που περίμεναν να ανοίξει η πόρτα για να μπουν και να ψωνίσουν. Οι σηματοδότες που υπάρχουν στην είσοδο ήταν στο κόκκινο χρώμα και αναρωτήθηκα μήπως αυτό συμβαίνει γιατί στο κατάστημα είχε συμπληρωθεί ο αριθμός των πελατών που γράφει εξωτερικά.

Πελάτες που βρισκόταν μέσα πλήρωναν και έβγαιναν , αλλά κανείς για αρκετή ώρα δεν έμπαινε μέσα. Κάποια στιγμή ένα άτομο ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης βγήκε έξω και κάποιοι από τους πελάτες ρώτησαν τι συμβαίνει. Μετά από λίγο ο φύλακας μπήκε στο κατάστημα , προφανώς με κάποιους συνεννοήθηκε και οι πόρτες άνοιξαν. Στο κατάστημα ούτε οι μισοί πελάτες βρισκόταν μέσα σε σχέση με το νούμερο που επιτρέπεται.

Άρα δεν έφταιγε ο αριθμός τους, κατάλαβα ότι κάποιο τεχνικό πρόβλημα υπάρχει με το άνοιγμα της πόρτας ή το σύστημα που την ενεργοποιεί και είπα δεν βαριέσαι, γίνονται και αυτά. Έκανα τα ψώνια μου και κατευθύνθηκα προς το ταμείο, όπου και εκεί υπήρχε ουρά αλλά δούλευε μόνο ένα. Ξαναέκανα υπομονή, ενώ η πίεση μου άρχισε να ανεβαίνει και βγαίνοντας από το κατάστημα άρχισα να ψάχνω να βρω καμία μαύρη πέτρα…

Με λίγα λόγια η εξυπηρέτηση που υπήρχε προς τους πελάτες …κάπου χάθηκε».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη