Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση: Απαίτηση για εφαρμογή του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλους του δήμους της Π.Ε. Έβρου

Με επιστολή που απέστειλαν και στους 5 δήμους της Π.Ε. Έβρου και στα ΜΜΕ οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τις δημοτικές παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στον νομό Έβρου ζητούν την άμεση εφαρμογή του προγράμματος των σχολικών γευμάτων και την περαιτέρω επέκταση του ώστε να εξυπηρετηθούν από αυτό οι μαθητές όλων των βαθμίδων. Διαβάστε παρακάτω το περιεχόμενο της επιστολής:

Προς:

Δήμο Ορεστιάδας

Δήμο Διδυμοτείχου

Δήμο Σουφλίου

Δήμο Αλεξανδρούπολης

Δήμο Σαμοθράκης

ΜΜΕ

Τα  τελευταία 3 χρόνια που εφαρμόζεται το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων κανένας Δήμος του Έβρου – πλην του Διδυμοτείχου – δεν συμμετέχει, με αποτέλεσμα επειδή δεν απορροφούνται, να χάνονται εκατοντάδες ή ακόμη και 1.000 μερίδες μεσημεριανού φαγητού.

Το πρόγραμμα αφορά σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όμως στις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης που επιτείνει η πανδημία του κορωνοιού είναι ζήτημα ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ να ενταχθούν όλοι οι Δήμοι του Έβρου, καθώς και να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλο το μαθητικό πληθυσμό. Αυξανόμενος είναι ο αριθμός των λαϊκών νοικοκυριών που βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας ως συνέπεια της χρόνιας ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας ,της απλήρωτης ή κακοπληρωμένης δουλειάς. Οι συνέπειες στους μαθητές όλων των ηλικιών είναι προφανείς, καθώς οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες των παιδιών τους.

Ως εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απαιτούμε από τους Δήμους Ορεστιάδας, Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης να αναλάβουν ΑΜΕΣΑ την διαδικασία ένταξης σ’ αυτό το πρόγραμμα.

Απαιτούμε, κάτω από την κρατική ευθύνη, την επέκταση του προγράμματος, ώστε να συμπεριλάβει και τις μεγαλύτερες ηλικίες παιδιών, στα γυμνάσια και στα λύκεια, διαμορφώνοντας ανάλογα διατροφολόγιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Εδώ και τώρα να προχωρήσει η διαδικασία ώστε να ξεκινήσει να υλοποιείται το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία του Έβρου.

Οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους του Έβρου
Ζαλουφλής ΚώσταςΔήμος Ορεστιάδας
Μιδάλκος ΠαναγιώτηςΔήμος Σουφλίου
Δευτεραίος ΣάββαςΔήμος Αλεξανδρούπολης
Δραμανίδου ΝίκηΔήμος Αλεξανδρούπολης
Βλυσίδης ΓεράσιμοςΔήμος Αλεξανδρούπολης
Βαρσαμάκης ΧρήστοςΔήμος Αλεξανδρούπολης
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email