Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης: Η δημοτική αρχή έχει μετατρέψει σε αχρείαστο ντεκόρ το Δημοτικό Συμβούλιο

Έκπληκτοι οι δημότες της Αλεξανδρούπολης παρακολουθούν τα τεκταινόμενα της Δημοτικής Αρχής που αποφασίζει πράγματα χωρίς να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε δια ζώσης ούτε δια περιφοράς (έπαψαν και τα προσχήματα;…) ούτε και ενημερώνει τους δημοτικούς συμβούλους.

Τελευταία πράξη η προσπάθειά της να μετακομίσει έπιπλα από το Δημοτικό κτήριο των Φερών, προφανώς γιατί το κλείνει; ή το προορίζει για άλλη χρήση; ή ποιος ξέρει γιατί;
Φυσικά δεν ενημέρωσε κανέναν, δεν έκανε ούτε διαβούλευση στο Facebook (όπως για τη μετακίνηση του «κόκκινου» αγάλματος), τουλάχιστον να ακούσει τις γνώμες και τις προτάσεις των δημοτών…που έχουν «λογαριασμό» στο fb. Για τις δημοτικές παρατάξεις και τους συμβούλους δεν συζητάμε. Η δημοτική αρχή έχει ήδη μετατρέψει σε ντεκόρ και μάλιστα αχρείαστο το ΔΣ, αφού αυτό έχει να συνεδριάσει από 10 Αυγούστου και οι σύμβουλοι δεν ενημερώνονται για τίποτα. Φαίνεται πως έχουν «λυθεί» πια τα χέρια της δημοτικής αρχής με την κυβερνητική νομοθεσία και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έδωσαν στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το δικαίωμα των τελικών αποφάσεων – μαζί με την απόλυτη πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής. Σ’ αυτές τις επιτροπές παραπέμπονται τα πάντα.

Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες παρατάξεων της «αντιπολίτευσης» που συναινούν, ψηφίζουν από κοινού με την δημοτική Αρχή για πολύ σοβαρά θέματα και αποτελούν ουσιαστικά κομμάτι της πλειοψηφίας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει, να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα, να πάρει αποφάσεις.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη