Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας: 59 τμήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με περισσότερους από 20 μαθητές

ΖΑΛΟΥΦΛΗΣ

Με ελλείψεις και ημίμετρα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους και τα σχολεία στο Δήμο Ορεστιάδας και δεν έχουν καμιά βάση οι πανηγυρισμοί των υπουργών της κυβέρνησης, που
μαζί με τα φιλικά ΜΜΕ προσπαθούν να ωραιοποιήσουν μια γκρίζα πραγματικότητα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται. Κανένα μέτρο δεν πήρε για τα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών κατά τμήμα. Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Ορεστιάδας λειτουργούν 59 τμήματα με περισσότερους από 20 μαθητές με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία των παιδιών.

Ίδιος και ο αριθμός των καθαριστριών με αυτόν πριν της πανδημίας και καλούνται από την κυβέρνηση να ανταποκριθούν σε πολλαπλάσια καθήκοντα που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα τους στο κρίσιμο ζήτημα της καθαριότητας. Ούτε μια πρόσληψη νέας
καθαρίστριας. Ούτε ένα ευρώ δεν δέχτηκε να ξοδέψει η κυβέρνηση για την υγεία των παιδιών. Στα παραπάνω να προσθέσουμε και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και τα προβληματικά οικονομικά των σχολείων.

Γι’ αυτό και την κυβέρνηση τη βολεύει, με την βοήθεια και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να περιορίζει τη συζήτηση στα παγουρίνο και το μέγεθος των μασκών, που είναι ένα μικρό δείγμα των κυβερνητικών ανεπαρκειών. Αφήνοντας όμως στο απυρόβλητο τις ελλείψεις και τα κενά στις υποδομές, σε εκπαιδευτικούς, σε εργαζόμενους στην καθαριότητα, που δημιουργούν συνθήκες συγχρωτισμού επικίνδυνες για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης είναι μια, να δυναμώσουμε τώρα τον αγώνα για:

  • 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Μονιμοποίηση όσων εκπαιδευτικών δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  • Μονιμοποίηση τουλάχιστον 15.000 καθαριστριών για τις ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων
  • Έκτακτο κονδύλι για την αγορά μέσων ατομικής προστασίας.

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα στους αγώνες, στις δίκαιες διεκδικήσεις που απαιτούν το αυτονόητο της εποχής μας. Τα σχολεία να είναι ασφαλή. Τα σχολεία να δίνουν ουσιαστική μόρφωση και καλλιέργεια στα παιδιά μας, να ζούμε όλοι με ίσα δικαιώματα, ευημερία, ειρήνη, ασφάλεια.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη