Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Λειτουργούν τα πλευρικά διόδια στην Μέστη – Αντίστροφη μέτρηση για τα διόδια στο Αρδάνιο;

Συνολικά 11 νέα πλευρικά διόδια τέθηκαν σε λειτουργία από την Εγνατία Οδό. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα πλευρικά διόδια της Μέστης. Έτσι, εκτός από τα μετωπικά διόδια της Μέστης που υπάρχουν, τώρα πλέον προστίθενται και τα πλευρικά διόδια.

Πλέον όσοι θέλουν να πάνε από την Αλεξανδρούπολη στις Σάπες θα πληρώνουν και αντίστοιχα αυτοί που θέλουν να πάνε από τις Σάπες στην Αλεξανδρούπολη θα βάζουν το χέρι στην τσέπη. Από την άλλη όμως δεν θα πληρώνουν στα μετωπικά διόδια της Μέστης (που ακολουθούν επί της Εγνατίας). 

Όσοι χρησιμοποιούν την Εγνατία για το τμήμα Κομοτηνή – Σάπες ή Σάπες – Κομοτηνή δεν θα πληρώνουν στα πλευρικά διόδια, διότι – πολύ απλά – πληρώνουν (εάν δεν έχουν κάρτα μόνιμων κατοίκων) στα μετωπικά.

Την ίδια στιγμή οι εργασίες για τα μετωπικά διόδια στο Αρδάνιο συνεχίζονται κανονικά, παρά την επιβολη του lockdown, με τον προγραμματισμό της Εγνατίας Οδού να ορίζει αυτά να έχουν παραδοθεί προς χρήση έως τα τέλη του 2020.

Συνολικά 11 πλευρικοί σταθμοί τέθηκαν σε λειτουργία

Ειδικότερα μαζί με τον σταθμό των πλευρικών διοδίων της Μέστης, η «Εγνατία Οδός» έκανε γνωστό ότι επίσης αρχίζουν την λειτουργία τους: ένας πλευρικός σταθμός στην Παναγιά, δύο πλευρικοί στον Α/Κ Καλαμιάς, δύο πλευρικοί στον Α/Κ Προφήτη, δύο πλευρικοί στον Α/Κ Βαγιοχωρίου και δύο πλευρικοί στον Α/Κ Γαληψώ/Ορφανίου.

Τα τέλη των διοδίων για τα πλευρικά διόδια της Μέστης είναι: 0,60€ για τα οχήματα κατηγορίας 1 (δίκυκλα και τρίκυκλα), 0,80€ για τα οχήματα κατηγορίας 2 (ελαφρά οχήματα), 2,00€ για τα οχήματα κατηγορίας 3 (φορτηγά, λεωφορεία και οχήματα με λιγότερους 4 άξονες) και 2,80€ για τα οχήματα κατηγορίας 4 (φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή  περισσότερους άξονες).

Μπορεί τα τέλη των διοδίων να δημοσιεύτηκαν και να υπάρχουν σε σχετικό ενημερωτικό χαρτί σε εμφανή σημείο για τον οδηγό όταν φτάνει στον υπάλληλο για να πληρώσει, ωστόσο η πινακίδα που αναγράφει τις τιμές ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πηγή: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη