Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Λευκίμη: Δείτε εικόνες και βίντεο από την περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά

Μεσημέρι Σαββάτου και όλα δείχνουν ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε 24 ώρες πριν στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου στον Έβρο, βρίσκεται σε ύφεση.

Τα εναέρια μέσα επιχειρούν από νωρίς το πρωί παρότι ισχυροί άνεμοι επιμένουν στην περιοχή και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Μαζί με τα εναέρια μέσα υπάρχουν τουλάχιστον 200 πυροσβέστες και πάνω από 25 οχήματα που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι συνεχής αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία δεν επιτρέπουν καθησυχασμό από την πλευρά των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ο focustonevro βρέθηκε εκεί ακριβώς όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες ξέσπασε εχθές η πυρκαγιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρξαν δύο τουλάχιστον διαφορετικές εστίες.

Οι εικόνες με τα καμένα για άλλη μια φορά προκαλούν θλίψη και αγανάκτηση για την απώλεια πράσινων εκτάσεων σε μία πανέμορφη περιοχή η οποία και πέρυσι είχε πληγεί πάλι από πυρκαγιές. Η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά θα αναζητηθεί σε δεύτερο χρόνο, αφού πρώτα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

Αναφορικά με τον οικισμό της Λευκίμμης, αξίζει να αναφέρουμε ότι ένας αριθμός των κατοίκων παραμένει σε ξενοδοχειακό συγκρότημα του Τυχερού, ενώ κάποιοι κάτοικοι δειλά δειλά επιστρέφουν στον οικισμό και στα σπίτια τους, περιμένοντας να ενημερωθούν για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε βίντεο από τα καμένα στρέμματα στη Λευκίμη και τις ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα:

Θυμηθείτε πως σας ενημέρωσε live από το σημείο το focustonevro.gr:

Δείτε φωτογραφίες:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email