Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Λευτέρης Χαμαλίδης: “Καταλληλότερος για νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης”

Την στήριξη του στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη στις επικείμενες εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, έκανε γνωστή δημόσια ο Λευτέρης Χαμαλίδης.

Ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου με το κόμμα στις εκλογές του 2019, με δήλωση του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι ο καταλληλότερος για νέος αρχηγός.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαμαλίδη:

Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ορίζει ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης αρχηγού του κινήματος το Νοέμβριο του 2021, καθώς συμπληρώνονται 4 χρόνια από την προηγούμενη εκλογή.

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, ενώ μέχρι τώρα, οι διεκδικητές είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος κι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ρόλος πρωτίστως των υποψηφίων αρχηγών και κατ’ επέκταση όλων των μελών και φίλων του κινήματος, είναι να διασφαλιστεί ένας προεκλογικός αγώνας, με επίκεντρο τα πολιτικά επιχειρήματα, με πολιτικό πολιτισμό και με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, ώστε στο τέλος να επιτευχθεί με σύμπνοια κι ενότητα η δημιουργία ενός ενιαίου προοδευτικού πλειοψηφικού ρεύματος στην Ελληνική κοινωνία.

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη:

  • την συνένωση όλων των κατακερματισμένων δυνάμεων της,
  • την αποσαφήνιση του πολιτικού στίγματος με βάση τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας,
  • τη διαμόρφωση ενός πολιτικού πλαισίου αγώνα για δικαιοσύνη, διαφάνεια κι αξιοκρατία,
  • την ανανέωση του προγράμματος καθώς και του στελεχιακού δυναμικού.

Στην παρούσα εκλογική διαδικασία, η προσωπική μου επιλογή για αρχηγός, είναι ξεκάθαρα ο Ευρωβουλευτής ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ.

Η επιλογή του αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ανανέωσης που ζητάει διακαώς η βάση του κινήματος. Η ενωτική και συνετή στάση του σ’ όλο αυτό το διάστημα από την εκλογή της κ. Γεννηματά το 2017, αποτελεί εχέγγυο για την ενότητα του χώρου. Η πορεία του στο κόμμα και στην Ευρωβουλή, καθώς και οι πολυάριθμες πολιτικές πρωτοβουλίες του σε καίρια ζητήματα, αποδεικνύουν ότι είναι ένας πολιτικός με γνώση, εμπειρία παρά το νεαρό της ηλικίας του και διεισδυτικότητα σε άλλους χώρους.

Προτρέπω λοιπόν όλους τους φίλους και συναγωνιστές της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, να συμμετέχουν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Υποψ. Βουλευτής Έβρου 2019

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη