Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Λογοδοσία με εκπλήξεις και ειδήσεις ήταν αυτή που έγινε στο δήμο Ορεστιάδας… Σε τροχιά προγραμματισμού η κατασκευή γηροκομείου στα Δίκαια

Η αντιπολίτευση ρώτησε και η συμπολίτευση απάντησε και μάλιστα οι απαντήσεις που έδωσε, επεφύλασσαν και ευχάριστες ειδήσεις! Αυτή η λογοδοσία που έγινε στο δήμο Ορεστιάδας από την πλευρά της δημοτικής αρχής προέκυψαν εξελίξεις σε ένα θέμα το οποίο απασχολεί έντονα και είναι πάγιο αίτημα.

Εξελίξεις που έγιναν γνωστές μετά από ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Επαναφορά» Χρήστου Καζαλτζή, ο οποίος επανέφερε το ζήτημα της λειτουργίας ενός γηροκομείου στον βόρειο Έβρο, μια αναγκαία δομή για ένα πληθυσμό που συνεχώς γερνάει με πολλούς ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να είναι μόνοι, χωρίς να έχουν κάποιο συγγενή για να τους βοηθούν.

Οι μοναδικές δομές που υπάρχουν είναι στην Αλεξανδρούπολη, της Ιεράς Μητρόπολη, το Ιωακείμειο και ο Άγιος Κυπριανός, οι οποίες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες ολοκλήρου του νομού.

Ο κύριος Καζαλτζής αναρωτήθηκε, αν ο δήμαρχος σε όλες αυτές τις συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει από την ανάληψη των καθηκόντων του, με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, τους έθεσε αυτό το μείζον ζήτημα, με τον κύριο Παπαδόπουλο να δίνει απάντηση ξαφνιάζοντας θετικά το σώμα και υπενθυμίζοντας πρώτα, πως η Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου ενδιαφέρεται εδώ και χρόνια για την κατασκευή ενός οίκου ευγηρίας, η οποία ως γνωστόν διαθέτει κτήριο, το πρώην οικοτροφείο, στα Δίκαια, το οποίο προορίζει για να λειτουργήσει γι’ αυτόν το σκοπό και με αυτήν την μορφή.

Όμως όπως είπε ο δήμαρχος, η Μητρόπολη δεν έχει τεχνική υπηρεσία, γι΄ αυτό και όλο τον σχεδιασμό θα τον αναλάβει ο δήμος, ώστε οι διαδικασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει να προχωρήσουν πιο γρήγορα. Ο κύριος Παπαδόπουλος διευκρίνισε, πως υπάρχει πρόβλημα πολεοδομικό, όμως μετά από συνάντηση που είχε με την αρμόδια υπηρεσία γι’ αυτό το θέμα, βρέθηκε λύση και μιλώντας με τους συνεργάτες της Μητρόπολης είναι δυνατόν να δρομολογηθεί τροποποίηση της οικοδομής σε γηροκομείο, μια λύση εφικτή που θα εξασφαλίσει την υλοποίηση του έργου.

Ο δήμαρχος τελειώνοντας, τόνισε πως τώρα αναμένεται από την περιφέρεια ΑΜΘ η εύρεση των χρηματοδοτικών εργαλείων από το ανάλογο πρόγραμμα, ώστε να το εντάξει.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email