Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Αναβρασμός στην κοινωνία του Έβρου από το «λουκέτο» στην πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση του κλεισίματος της Olympus Bank (Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας και πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου) μετά από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, μεταφέροντας το σύνολο των καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα.

Πιο αναλυτικά η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τη μεταφορά των καταθέσεων της “Olympus Bank”. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων 456/04.02.23 της Τράπεζας της Ελλάδος και την έκδοση του σχετικού Δελτίου Τύπου, η Εθνική Τράπεζα (“ΕΤΕ”) ανακηρύχθηκε ανάδοχος για το σύνολο των καταθέσεων της Olympus Bank, τις οποίες αναλαμβάνει και διασφαλίζει πλήρως.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και ανησυχία στους Εβρίτες καταθέτες καθώς πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν τις καταθέσεις τους αλλά και τις μισθοδοσίες τους στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η  μεταφορά των λογαριασμών θα ολοκληρωθεί συστημικά και για αυτό το λόγο δεν είναι καταρχήν απαραίτητη η προσέλευση των Νέων Πελατών στο δίκτυο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας.

Σίγουρα τις επόμενες μέρες θα πρέπει να υπάρξει λεπτομερείς ενημέρωση των πολιτών και επιχειρηματιών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη