Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Λουτρός Αλεξανδρούπολης: Ένα χωριό κομμένο στα δύο….

Δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι του οικιοσμού Λουτρός Αλεξανδρούπολης, αφού μετά το 2 ο κύμα κακοκαιρίας που είχε πλήξει το χωριό τους στις 1 Φεβρουαρίου συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να μην μπορούν να επικοινωνήσουν οδικά οι δύο πλευρές του χωριού.

Η γέφυρα που ένωνε τις δύο πλευρές του χωριού κρίθηκε ως ανασφαλής για την διέλευση οχημάτων και έκλεισε, ενώ σε συνδυασμό με την πτώση και την παράσυρση της από τα νερά, της πεζογέφυρας , δημιουργεί προβλήματα επικοινωνίας στους 600 περίπου μόνιμους κατοίκους του χωριού.

Για να περάσει ένας κάτοικος με το αυτοκίνητό του στην άλλη πλευρά θα πρέπει να κάνει διαδρομή 4 χιλιομέτρων και να βγει στον κάθετο άξονα Αλεξανδρούπολης- Φερών για να περάσει πάνω από το ποτάμι.

Η κεντρική γέφυρα είχε υποστεί ζημιές λόγω της υπερχείλισης του ποταμού που περνάει μέσα από το χωριό, αλλά μετά από μερικές μέρες δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Στις 1 Φεβρουαρίου μία νέα βροχόπτωση, δημιούργησε προβλήματα στατικότητας στην συγκεκριμένη γέφυρα , με αποτέλεσμα δύο μέρες μετά να κλείσει επ΄αόριστον χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε και πάλι θα ξαναλειτουργήσει. Μέχρι τότε η ταλαιπωρία για τους κατοίκους θα συνεχίζεται…

Όσον αφορά την πεζογέφυρα που κυριολεκτικά ξηλώθηκε με τα πέλματα της συνεχίζει να βρίσκεται πεσμένη στο ποτάμι χωρίς να απομακρύνονται τα σίδερα για να ελευθερωθεί η κοίτη του ποταμού.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email