Σάββατο 18 Μαΐου 2024

«Λύγισε» ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την Αγία Σοφία: Άδικη και άτυχη η απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της σε τζαμί

Με σπασμένη τη φωνή από τη συγκίνηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε στην απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, χαρακτηρίζοντάς τη ως «άδικη και άτυχη»

  • Από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται συνεχίζοντας την περιοδεία του μετά την περιπέτεια υγείας που είχε με τον κορωνοϊό, ο οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη διάρκεια λειτουργίας κάλεσε τους ομογενείς να έρχονται για προσκύνημα στο Πατριαρχείο, στην Χάλκη, και στην Αγία Σοφία και όταν το είπε αυτό η φωνή του «έσπασε» από τη συγκίνηση, όπως μετέδωσε το OPEN.

«Η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, που δυστυχώς, όπως ξέρετε, πέρυσι έγινε μουσουλμανικό τέμενος. Αυτός ο περίφημος καθεδρικό ναός του Οικουμενικού Πατριάρχη, της Χριστιανοσύνης που αντέχει στους αιώνες και λυπούμαστε για αυτή την άδικη και άτυχη απόφαση της κυβερνήσεως της τουρκικής δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος φανερά συγκινημένος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη