Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μάσκες: Πού δεν θα είναι πια υποχρεωτικές – Όλα όσα αλλάζουν από την 1η Ιουνίου

Αλλάζουν οι κανόνες για τη χρήση μάσκας από την 1η Ιουνίου, με την υποχρεωτικότητα να καταργείται σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους. Ωστόσο, σε κάποιους παραμένει, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, από 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, όπως τα ΜΜΜ με αριθμημένες θέσεις (τρένα, αεροπλάνα κλπ).

Υπογραμμίζεται ότι η άρση της υποχρεωτικής χρήσης αφορά και στους εργαζομένους σε αυτούς τους χώρους.

Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Όσον αφορά στις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ο υπουργός Υγείας είπε ότι η επιτροπή θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα για το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί αφού μελετήσει όλα τα δεδομένα.

Τέλος, τόνισε ότι η άρση σημαίνει πως δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα, ωστόσο, παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους «και ιδίως από τον πληθυσμό που ανήκει σε ευάλωτες ομάδες».

Πηγή: ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη