Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Μέσα στο 2024 ολοκληρώνεται το έργο οδικής σύνδεσης της Μαρώνειας με τα Δίκελλα

Μέσα στο 2024 αναμένεται να παραδοθεί το έργο οδικής σύνδεσης της Μαρώνειας με τα Δίκελλα, που υλοποιείται με χρηματοδότηση ύψους 13,6 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ.

Ο δρόμος, μήκους 14 χιλιομέτρων, ξεκινά από τον ισόπεδο κόμβο νοτίως της Μαρώνειας, περνά από το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, τα τείχη της αρχαίας Ισμάρας, την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσημβρίας, για να καταλήξει στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος σημείωσε ότι «το έργο συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά», βρίσκεται στη φάση των χωματουργικών εργασιών και επιβλέπεται πολύ στενά από τις δασικές και αρχαιολογικές υπηρεσίες. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και θα διευρύνει την πρόσβαση σε όλο το μήκος του παραθαλάσσιου μετώπου της.

Στην παρούσα φάση, όπως διευκρίνισε ο κ. Χαριτόπουλος, ο υπό κατασκευή δρόμος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τους πολίτες, για να μην υπάρξουν «ατυχήματα και απρόβλεπτα» όπως χαρακτηριστικά είπε.


ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email