Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Μέτρα κατά της ακρίβειας: Με ενδεικτικές τιμές η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στα οπωροκηπευτικά

Η μείωση τιμής του 5% θα κλειδώνει για έξι μήνες. Θα μπορεί να μειώσει περαιτέρω την τιμή ο προμηθευτής αλλά δεν θα μπορεί να την αυξήσει, υπογράμμισε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Προχωρά η απόφαση για τη «μόνιμη μείωση τιμών» στα σούπερ μάρκετ και την ειδική σήμανση στα ράφια. Τις υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας υπέγραψε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την προστασία των καταναλωτών από τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις.

Η μόνιμη μείωση τιμής θα αφορά όλους τους προμηθευτές. Η μείωση τιμής του 5% θα κλειδώνει για έξι μήνες. Θα μπορεί να μειώσει περαιτέρω την τιμή ο προμηθευτής αλλά δεν θα μπορεί να την αυξήσει, υπογράμμισε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ήδη προμηθευτές έχουν εκδηλώσει συμμετοχή και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, σημείωσε ο Σ. Αναγνωστόπουλος, ενώ αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο μέτρο, διευκρίνισε. 

Άμεσα ξεκινάει το μέτρο με την ενδεικτική τιμή των οπωροκηπευτικών και συγκεκριμένα την ερχόμενη εβδομάδα. Το μέτρο προβλέπει την ανάρτηση στο e- katanalotis ενδεικτικών τιμών σε εύρος όλων των οπωροκηπευτικά ώστε να αντιλαμβάνεται ο καταναλωτής αν αισχροκερδουν οι προμηθευτές και οι λιανέμποροι σε λαχανικά και φρούτα. Έτσι θα εντοπίζονται οι αδικαιολόγητες αυξήσεις, πρόσθεσε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. 

Πηγή: dnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email