Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Μέτρα οικονομικής στήριξης για επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία ανακοινώνει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας με τίτλο «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» θα παρουσιάσει στα ΜΜΕ της περιοχής ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:00 στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Γ. Κακουλίδη 1, Κομοτηνή).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Ενήμερος» ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Π.Α.Μ.Θ., Αλέξης Πολίτης εκτίμησε πως «αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας θα ωφεληθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το ποσό που συνολικά θα δοθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε αρχικά προϋπολογίσει. Εκτιμώ ότι οι δικαιούχοι θα είναι αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας. Μεταξύ 20.000 – 30.000 επιχειρήσεις, πιστεύω ότι θα ωφεληθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ας περιμένουμε όμως τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον κ. Μέτιο, ο οποίος θα το εξειδικεύσει με πολλές λεπτομέρειες και συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Πάντως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα δώσει ανάσα σε πολλούς επαγγελματίες της Περιφέρειας μας, εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης οικονομικής δυσπραγίας. Το πρόγραμμα δεν θα έχει καθυστερήσεις. Ο κ. Μέτιος θα μιλήσει με συγκεκριμένες ημερομηνίες και διαδικασίες. Ελάχιστες μέρες έμειναν μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι όλα σε καλό δρόμο. Επαναλαμβάνω ότι καθυστερήσαμε τόσο, ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατό περισσότεροι σε αυτό», υπογράμμισε στον «Ε» ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα χρήματα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που θα λάβουν ως κεφάλαιο κίνησης μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω της αιφνίδιας έλλειψης ρευστότητας εξαιτίας της πανδημίας, θα δοθούν με τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για κεφάλαια κίνησης ως ποσοστό των δαπανών, τις οποίες οι δικαιούχοι πραγματοποίησαν το 2019. Η δημόσια χρηματοδότηση θα καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίση με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τις 5.000 ευρώ και μέγιστο τις 50.000 ευρώ. Το προσωρινό πλαίσιο θα έχει διάρκεια μέχρι 31.12.20 και η χορήγηση των ενισχύσεων (έκδοση απόφασης ένταξης) πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Πηγή: epikairo.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη