Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Μέχρι πότε θα κρατήσει το μικρό καλοκαιράκι

Ιδιαίτερα ζεστός είναι ο καιρός παρότι το ημερολόγιο γράφει 10 Οκτωβρίου και, απ’ ό,τι φαίνεται, οι… καλοκαιρινές συνθήκες μέσα στο φθινόπωρο θα συνεχιστούν για ακόμα μια εβδομάδα, όπως ανέφερε την Τρίτη (10/10) ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Κολυδάς έγραψε:

«Καλά κρατεί το “μικρό καλοκαιράκι”».

Ακόμα, όσον αφορά στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα γίνει την Κυριακή (15/10), ο κ. Κολυδάς σημείωσε ότι θα γίνει με καλό καιρό μιας και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από την Πέμπτη (12/10).

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ έως και την Κυριακή (15/10)

Σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση της ΕΜΥ, την Τετάρτη (11/10) προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και βαθμιαία σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο. Ακόμα, το βράδυ, τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια.

Η ορατότητα, τις πρωινές ώρες, στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και – βαθμιαία – θα στραφούν σε νότιους νοτιοαντολικούς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και – τοπικά – στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και οι μέγιστες τιμές της στα βόρεια δεν θα ξεπεράσουν τους 23 με 25 και στα υπόλοιπα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά στην Πέμπτη (12/10), αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά και στα νότια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοδυτικά θαλάσσια τμήματα. Η ορατότητα, τις πρωινές ώρες, στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό στα βορειοδυτικά να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο – τοπικά – έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βορειοανατολικά και οι μέγιστες τιμές στη χώρα θα κυμανθούν στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, την Παρασκευή (13/10), προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στη δυτική και νότια νησιωτική χώρα. Από το απόγευμα, στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Η ορατότητα, τις πρωινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και – τοπικά – στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα βόρεια.

Ακόμα, το Σάββατο (14/10), αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, στη νότια νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα στα βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις – πρόσκαιρα – έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Κυριακή (15/10), προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια όπου, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Η ορατότητα, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ieidiseis.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη