Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού έτοιμη η σύνδεση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό

Το αργότερο μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την σύνδεση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Α.Ε. Κωνσταντίνος Κουτσούκος.

Ο κ. Κουτσούκος που το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας στον κόμβο της Κίρκης, ευχαρίστησε τον διοικητή του Π.Γ.Ν.Α. Βαγγέλη Ρούφο για την πολύτιμη όπως είπε συμβολή του στο να προχωρήσει το θέμα. Με την δίοδο που θα ανοίξει, θα επιτρέπει στα ασθενοφόρα να φτάνουν πιο γρήγορα στα επείγοντα του νοσοκομείου.

Πέρα από την παραπάνω ευχάριστη εξέλιξη, ο κ. Κουτσούκος μίλησε και για τον κάθετο άξονα Αρδανίου – Ορμενίου και το τμήμα του Προβατώνα. Όπως σημείωσε, το έργο ήταν «κολλημένο» για 5-6 χρόνια, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2023. Αυτό είναι υποχρεωτικό όπως είπε, καθώς υπάρχει πρόγραμμα χρηματοδότησης που πρέπει να ολοκληρωθεί στον συγκεκριμένο χρόνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Α.Ε. αναφερόμενος σε προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί με τον Δήμο Σαμοθράκης για την βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού, τόνισε ότι το έργο θα καθυστερήσει αρκετά καθώς έγιναν προσπάθειες, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, να προχωρήσουν πιο γρήγορα κάποιες διαδικασίες, ωστόσο για γραφειοκρατικούς λόγους, ο τρόπος ανάθεσης των μελετών δεν εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Έτσι το θέμα προχωρά με την τυπική, αργή διαδικασία που αφορά στην εκπόνηση μελετών.

Ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε ακόμη στα έργα που έγιναν τα τελευταίο δύο χρόνια στο τμήμα Ξάνθη – Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα όπως είπε την βελτίωση της κατάστασης του αυτοκινητοδρόμου στον οποίο είχαν να γίνουν έργα 15 χρόνια. Επίσης, μίλησε για το «Egnatia Pass», το οποίο έχει φτάσει τους 100.000 εγγεγραμμένους πολίτες, αριθμός που αποτελεί πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ικανοποίηση Δ. Πέτροβιτς για τις εξελίξεις σε Νοσοκομείο και Προβατώνα

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς για τη δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Κωσταντίνου Κουτσούκου αναφορικά με τη διάνοιξη σύνδεσης με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) και τη συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα Ορμενίου – Αρδανίου, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο γραφείο του.

Ένα πάγιο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και των τοπικών φορέων, που εκφράστηκε και στη σύσκεψη των δύο ανδρών στις αρχές του 2020, προχωρά προς υλοποίηση. Ο κ. Κουτσούκος ενημέρωσε τον κ. Πέτροβιτς πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής εξόδου που θα διευκολύνει τη διακομιδή ασθενών στο ΠΓΝΑ. Επίσης, ανέφερε πως η δημοπράτηση για το έργο ολοκλήρωσης της κατασκευής της οδικής παράκαμψης του οικισμού Προβατώνα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου, στις 28 του μήνα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών, ενώ η παράδοση του δρόμου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών θα γίνει μέσα στο 2023.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ευχαρίστησε τον κ. Κουτσούκο για την ανταπόκριση και την άριστη συνεργασία στα έργα που είναι καθοριστικά για την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη