Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Μαίνεται για έκτη μέρα η πυρκαγιά στη Δαδιά

Για έκτη συνεχόμενη μέρα, η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να απειλεί το δάσος της Δαδιάς, το μοναδικό οικοσύστημα μίας από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη για να οριοθετηθεί η πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα προς την Λευκίμμη, όπου υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες αλλά και η μοναδική αποικία, του μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στη μάχη συνδράμουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, που πραγματοποιούν αραίωση της καύσιμης ύλης.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου, μια ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονο οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή με διάφορα υδροφόρα οχήματα.

Η ανησυχία εστιάζεται στο ενδεχόμενο να αλλάξει η φορά του αέρα.

Προληπτικά παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται με εκτροπή από τα Λαγυνά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη