Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς (βίντεο) – Ενημέρωση 23.07.22 –10.00

Στις φλόγες εξακολουθεί να βρίσκεται το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, ενώ για Τρίτη μέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις αναζοπυρώσεις προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το ανατολικό μέτωπο έχει ελεγχθεί. Βόρεια, βορειοδυτικά και δυτικά εξακολουθούν να μαίνονται μικρές και διάσπαρτες εστίες.

Ενεργό μέτωπο υπάρχει, ωστόσο, νοτιοδυτικά και είναι πλέον εκεί όπου εστιάζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής την κύρια προσπάθεια με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, καθώς το απόγευμα της Παρασεκυής υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση. Στην περιοχή ευτυχώς δεν έχει αέρα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με την ολονύκτια μάχη των πυροσβεστών:

Οι πρώτες εκτιμήσεις, έκαναν λόγο για 7.000-8.000 στρέμματα που έχουν γίνει στάχτη από την καταστροφική πυρκαγιά – ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει καεί το 50% του μεγάλου πυρήνα του δάσους.

Και υλοτόμοι στη μάχη με την φωτιά

Μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις δουλεύουν και 32 υλοτομοι από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής.

Πιο συγεκριμένα, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντιπυρική ζώνη, με την διαπλάτυνση ενός μονοπατιού από την περιοχή Ταϊστρες προς τον δρόμο Δαδιάς – Λευκίμης.

Οι υλοτόμοι κόβουν και από πίσω έρχονται μηχανήματα για να απομακρύνουν τα κομμένα. Επίσης θα διαπλατυνουν την περιμετρική έξω από το χωριό Δαδιά, για κάθε ενδεχομενο. Αλλοι 10 υλοτομοι δούλευαν όλο το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ ο Δήμος Σουφλίου:

«Δήμος Σουφλίου

📢❗ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ❗📢

Καλούνται όλοι οι υλοτόμοι της ευρύτερης περιοχής που θέλουν να συνδράμουν εθελοντικά στο έργο της πυρόσβεσης του εθνικού μας πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης, να προσέλθουν αύριο 23/7 με τον εξοπλισμό τους μετά τις 8:00 στην είσοδο του Φορέα Διαχείρισης.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email