Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μαζί με το καλοκαίρι…άρχισε και η μάχη με τα κουνούπια στον Έβρο

Μια ακόμα “μάχη” καλούνται να δώσουν οι κάτοικοι του Έβρου. Ο λόγος για τα κουνούπια που εδώ και καιρό έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.

Αν και η κουνουποκτονία από την Περιφέρεια ΑΜΘ έχει ξεκινήσει, έστω με προσωρινούς αναδόχους που ανέλαβαν την καταπολέμηση, σε πολλές περιοχές του Έβρου το πρόβλημα είναι έντονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αλεξανδρούπολη τις βραδινές ώρες τα κουνούπια “εξορμούν” κανονικότατα. Αρκετοί κάτοικοι μάλιστα αναφέρουν ότι στις βραδινές βόλτες στην παραλιακή της πόλης, εκτός από κάποιο αντισηπτικό… πρέπει πλέον να έχουν μαζί τους και σκεύασμα για την απώθηση των κουνουπιών. Ανάλογη εικόνα περιγράφουν και κάτοικοι των οικισμών.

Με τη θερμοκρασία να έχει ανέβει αισθητά και την εστίαση να είναι κλειστή, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον τα μπαλκόνια τους ως “διέξοδο”… μόνο που και αυτή η συνήθεια δεν είναι πάντα ευχάριστη, μιας και σε πολλές γειτονιές τα σμήνη κουνουπιών δίνουν το δικό τους παρών.

Ας ελπίσουμε ότι τις επόμενες ημέρες δε θα έχουμε βροχές και η κουνουποκτονία θα προλάβει να περιορίσει το πρόβλημα… διαφορετικά αυτό το καλοκαίρι θα μας μείνει αξέχαστο στον Έβρο για έναν ακόμη λόγο…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη