Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Μαθητές τριών Λυκείων του Έβρου ενημερώθηκαν από τον Καθ. Ευρωπαϊκού Δικαίου Χρυσομάλλη Μιχαήλ για εργασία και σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Δουλεύοντας και σπουδάζοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δυνατότητες και οι προοπτικές που έχουν οι νέοι Ευρωπαίοι πολίτες          ενημέρωσε ο     καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και κοσμήτορας του Τμήματος Νομικής του Δ.Π.Θ. Χρυσομάλλης Μιχαήλ  σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το 4ο ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης , το ΓΕ.Λ. Τυχερού και το ΓΕ.Λ. Σουφλίου στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης.   

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και κοσμήτορας του Τμήματος Νομικής του Δ.Π.Θ. Χρυσομάλλης Μιχαήλ  τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αρωγός στην προσπάθεια των χωρών-μελών της να προσφέρουν στους πολίτες τους τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για εκπαίδευση, έρευνα, κατάρτιση ,απασχόληση και ταξίδια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ευκαιρίες που προσφέρονται στους νέους  να σπουδάσουν και να ασκήσουν ερευνητικό έργο ,να μάθουν και να διδάξουν ξένες γλώσσες , να ενθαρρυνθούν στο να ταξιδέψουν και να εκπαιδευθούν σε διάφορους τομείς, καθώς και να δημιουργήσουν δίκτυα ανταλλαγής εμπειριών.

Όλη αυτή η διαδικασία είναι θεσμοθετημένη από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και ισχύει για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Στην ημερίδα που διοργάνωσε το 4ο ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης μαζί με το ΓΕ.Λ. Τυχερού και το ΓΕ.Λ. Σουφλίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία- Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης» , ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου του Δ.Π.Θ. ,κος Χρυσομάλλης Μιχαήλ , κάτοχος της έδρας Jean Monnet  με θέμα «Κράτος Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση:κεκτημένο ή ζητούμενο;», μίλησε και συζήτησε  με μαθητές της Γ’Λυκείου για τη νομοθεσία ,τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους ως μέλη μιας ευρύτερης οικογένειας , της ευρωπαϊκής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη