Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μαρία Σπυράκη: Περιβαλλοντική επιβάρυνση στον Έβρο από ενέργειες της Τουρκίας

Το θέμα των παράνομων αεροψεκασμών της Τουρκίας στη συνοριακή γραμμή της Ελλάδας έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις. Η Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής της ΝΔ ενώπιον της Κομισιόν κατέθεσε ερώτημα, ζητώντας να πληροφορηθεί για το ευρωπαϊκό πλαίσιο προστασίας των κρατών μελών από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που οφείλονται σε πρακτικές τρίτων χωρών, τις δυνατότητες χρηματοδότησης επιτόπιων ελέγχων, αλλά και αποζημιώσεων των αγροτών, οι καλλιέργειες των οποίων καταστράφηκαν από τις εν λόγω πρακτικές της γειτονικής χώρας.

Για το θέμα η κ. Σπυράκη είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί, από το βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιο Δημοσχάκη.

Ακολουθεί η ανάρτηση της κ.Σπυράκη.

Μεγάλη απειλή για τη δημόσια υγεία και σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις προκαλεί η τακτική αεροψεκασμών που εφαρμόζει η Τουρκία στη συνοριακή γραμμή της Ελλάδας με τη χρήση φυτοφαρμάκων απαγορευμένων από την Ε.Ε. Το μείζον αυτό ζήτημα έφερα ενώπιον της Κομισιόν την Παρασκευή 18 Ιουνίου, ζητώντας να πληροφορηθώ για το ευρωπαϊκό πλαίσιο προστασίας των κρατών μελών από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που οφείλονται σε πρακτικές τρίτων χωρών, τις δυνατότητες χρηματοδότησης επιτόπιων ελέγχων, αλλά και αποζημιώσεων των αγροτών, οι καλλιέργειες των οποίων καταστράφηκαν από τις εν λόγω πρακτικές της γειτονικής χώρας.👉 Για το θέμα είχα τη δυνατότητα να ενημερωθώ εκτενώς, από το βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Anastasios Dimoschakis- Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος με γραπτή ερώτηση του προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων και Προστασίας του Πολίτη έκανε γνωστό το γεγονός, προτείνοντας ταυτόχρονα μέτρα αντιμετώπισης και διαχείρισης του φαινομένου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη