Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μαρ. Τσάκας: “Μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξουν καταστήματα ΔΕΔΑ σε κάθε πόλη της ΑΜΘ και θα δέχονται αιτήσεις για σύνδεση αερίου”

Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος γνωστοποίησε το περιεχόμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφέρειας στην Κομοτηνή με την συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Μάριου Τσάκα, των Δημάρχων Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη, Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη, Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη, Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου και στελεχών της Περιφέρειας ενόψει της έναρξης των εργασιών για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της ΑΜΘ.

Στη σύσκεψη αυτή ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας επανέλαβε ότι οι εργασίες σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου και θα ακολουθήσει η Καβάλα και η Ορεστιάδα αφού πρώτα βέβαια υπάρξει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Τσάκας ανέφερε ότι μπορούν ήδη να υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις σύνδεσης ενώ για όσους πολίτες επιθυμούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους δια ζώσης η ΔΕΔΑ θα ανοίξει καταστήματα σε κάθε πόλη μέσα στο καλοκαίρι.

Άλλωστε κάθε τέσσερις μήνες η ΔΕΔΑ θα ανακοινώνει ποιες περιοχές κάθε πόλης θα συνδέονται με το δίκτυο.

Στην σύσκεψη δεν έλειψαν να κατατεθούν και οι προβληματισμοί των δημάρχων αναφορικά με την συμβατότητα των έργων που θα πραγματοποιήσει σε σχέση με τις παρεμβάσεις και τις αναπλάσεις που πραγματοποιούν ή σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν οι δήμοι.

Κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους για να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συγχρονισμός όπου υπάρχει ταυτόχρονος προγραμματισμός εργασιών.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου:

Συγκάλεσα κοινή σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας…

Posted by Χρήστος Μέτιος / Christos Metios on Monday, April 26, 2021
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email