Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ματίνα Παγώνη: Να ανοίξει και η εστίαση, λάθος η απαγόρευση από τις 6

Αλλαγή του μοντέλου των μέτρων για τον κορονοϊό ζητά η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Μιλώντας στο Open το πρωί της Δευτέρας η κα.Παγώνη είπε πώς δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε έτσι, υπογραμμίζοντας πώς είναι λογικό να ανοίξουν καταστήματα και σχολεία, πάντα φυσικά με μέτρα προστασίας και στη συνέχεια να ανοίξει και η εστίαση

«Δεν μπορεί ο κόσμος άλλη πίεση μέσα στο σπίτι του» είπε η κα.Παγώνη και εξήγησε πώς με το άνοιγμα της εστίασης με μέτρα όπως λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους, μάσκες και αποστάσεις θα ήταν καλύτερο και πιο ελεγχόμενο από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

«Σήμερα στα πάρκα ο κόσμος κάθεται στα παγκάκια ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς κανένα μέτρο» σημείωσε και συμπλήρωσε «πώς είναι αδύνατον τα παιδιά να μένουν μέσα στο σπίτι». 

Η κα.Παγώνη χαρακτήρισε «λάθος» και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα λέγοντας πώς έτσι δημιουργείται συνωστισμός και ουρές στα σούπερ μάρκετ.

Αναφορικά με την διπλή μάσκα σημείωσε πώς ο κόσμος έχει μπερδευτεί με τις οδηγίες και ξεκαθάρισε πώς διπλή μάσκα πρέπει να φοράμε μόνο σε σούπερ μάρκετ, μέσα μεταφοράς και νοσοκομεία

Ωστόσο, παρά την παραπάνω θέσης της ξεκαθάρισε πώς η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη με τις ΜΕΘ στην Αττική να έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 84%, ενώ υπάρχει κανονική ροή και non covid ασθενών.

«Αν τα δεδομένα δεν είναι καλά, κανείς δεν θα πάρει την ευθύνη για άνοιγμα, αλλά θεωρώ ότι έχει ξεκινήσει μια αποκλιμάκωση που θα συνεχιστεί», διευκρίνισε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη