Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Ψηλά τα χέρια σήκωσαν οι κρεοπώλες όταν είδαν τους όρους της διακήρυξης για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των Νομικών Προσώπων για τα έτη 2022-2023. Ένας διαγωνισμός που γίνεται ανά ένα ή δύο έτη περίπου, ωστόσο αυτή τη φορά είχε διαφοροποιήσεις οι οποίες «έδεναν τα χέρια» στις τοπικές επιχειρήσεις για την συμμετοχή τους. Οι κρεοπώλες αντέδρασαν άμεσα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους καθώς τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο δεν μπορούσε να συμμετέχει καμία επιχείρηση. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο κ. Στάθη Ευσταθίου, υπήρχαν τρείς όροι που απέκλειαν την συμμετοχή των τοπικών ΜΜΕ.

  1. Ο διαγωνισμός αναρτήθηκε ως έκτακτος με προθεσμία 15 ημερών. Άρα περιορισμένος ο χρόνος , που σημαίνει πολύ χαμηλότερη η συμμετοχή των ενδιαφερομένων.
  • Ο μέσος γενικός ετήσιος κύκλος εργασιών των τριών ετών να είναι 371.101,50. Εν μέσω πανδημίας είναι ελάχιστες οι επιχειρήσεις που έχουν αγγίξει αυτόν το κύκλο εργασιών.
  • Υπήρχε ενσωμάτωση σε τμήματα προϊόντων που απαγορεύει σε κλάδους τροφίμων να συμμετέχουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προμήθεια των κρεάτων, που προκάλεσε και την αντίδραση των κρεοπωλών.  Αν μία επιχείρηση κρεάτων ήθελε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, θα έπρεπε να δώσει προσφορά και για ψάρια. Όπως και αν ένας ιχθυοπώλης θα έπρεπε να δώσει προσφορά και για κρέατα και λουκάνικα συγκεκριμένης ονομασίας.

Χάρη και στην άμεση αντίδραση των κρεοπωλών, ο διαγωνισμός ματαιώθηκε.

Εντοπίζοντας αυτά τα καίρια σημεία της διακήρυξης, ο Πρόεδρος των κρεοπωλών ευελπιστεί ότι η επαναπροκήρυξη θα έχει τις απαιτούμενες διορθώσεις και όλους εκείνους τους όρους που θα βοηθήσουν τις τοπικές ΜΜΕ να συμμετάσχουν.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email