Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Μαυρίδης: Αντίθετος σε οποιαδήποτε σκέψη αύξησης της χωρητικότητας του ΚΥΤ Φυλακίου

Με τον γνωστό τρόπο της ανάρτησης σε δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της ΠΕΔ – ΑΜΘ Βασίλης Μαυρίδης θέλησε να πάρει θέση για ένα θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την τοπική επικαιρότητα. Πρόκειται για τις σκέψεις(;) της κυβέρνησης για επέκταση της χωρητικότητας – φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου από τους 500 που είναι σήμερα στους 5000!

Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό ο Δήμαρχος Ορεστιάδας θέλησε να τοποθετηθεί δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως από την πρώτη στιγμή, τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμος Ορεστιάδας, αλλά και άλλοι θεσμικοί φορείς, υπήρξαν και παραμένουν αντίθετοι σε κάθε σκέψη επέκτασης στο ΚΥΤ Φυλακίου συμπληρώνοντας μάλιστα και την δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως στην περιοχή της Θράκης δεν θα υπάρξει ποτέ μια τέτοιας δυναμικότητας δομή φιλοξενίας για ευνόητους λόγους.

Επίσης ο κ. Μαυρίδης ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε υπήρξε συγκατάθεσή του για το εν λόγω θέμα – άλλωστε δεν ρωτήθηκε ποτέ – θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπάρξει αποκατάσταση της αλήθειας από κάποια μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν πως τα σχέδια επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου γίνονται με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Ορεστιάδας!

Δείτε παρακάτω το πλήρες περιεχόμενο της ανάρτησης:

https://www.facebook.com/vassilis.mavridis1/posts/3395253603865806
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email