Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μαυρίδης: Απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό για την στήριξη των παραγωγών λαϊκών αγορών

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΠΕΔ- ΑΜΘ Βασίλης Μαυρίδης ζητά η κυβέρνηση να μεριμνήσει για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια ΑΜΘ, οι οποίοι επλήγησαν ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας και περαιτέρω λόγω της αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών για αρκετά διάστημα. Ο κ. Μαυρίδης, συγκεκριμένα, αιτείται οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών να συμπεριληφθούν ως επωφελούμενοι της ενίσχυσης των 1.500€. Διαβάστε παρακάτω το περιεχόμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Έχοντας αποδείξει το αίσθημα δικαίου που διακατέχει όλες τις ενέργειές σας, θα σας παρακαλούσα θερμά να αποκαταστήσετε την άνιση μεταχείριση των παραγωγών των λαϊκών αγορών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσον αφορά στο ποσό της αποζημίωσής τους λόγω απαγόρευσης – με αποφάσεις δημάρχων – συμμετοχής τους στις λαϊκές αγορές της Περιφέρειάς μας.

Σε πολλούς δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι δήμαρχοι, λαμβάνοντας υπόψη τα επίσημα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και κάποια σημαντικά τοπικά χαρακτηριστικά (μεγάλος αριθμός παράτυπων μεταναστών, ηλικιωμένος πληθυσμός, παρουσία δυνάμεων FRONTEX 100 ατόμων από 20 χώρες υψηλού κινδύνου, παρουσία δυνάμεων Υ.Α.Τ 400 ατόμων, μετακινήσεις συνδημοτών μας προς και από Τουρκία και Βουλγαρία, μείωση δρομολογίων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με συνέπεια τον μεγάλο συγχρωτισμό των μετακινούμενων ατόμων) και με αίσθημα ευθύνης για τους συμπολίτες μας, προβήκαμε σε αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών για διάστημα από 5 έως 6 εβδομάδες.

Κύριε Πρόεδρε,

Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως πολίτες, καταφέραμε όλοι μαζί να είμαστε η χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της Πανδημίας του Covid-19.

Σας παρακαλώ να εντάξετε τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην κατηγορία επωφελούμενων της ενίσχυσης των 1.500€».

Με ιδιαίτερη τιμή,

O Δήμαρχος Ορεστιάδας
Πρόεδρος Π.Ε.Δ Α.Μ-Θ

Μαυρίδης Βασίλειος

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη