Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μαυρίδης: Κάθε χρόνο αυξάνεται ο προϋπολογισμός γιατί εντάσσονται έργα πολλών εκατομμυρίων € – Άνοιγμα σε μερίδα της αντιπολίτευσης για συμπόρευση προς όφελος του δήμου Ορεστιάδας

«Ξεπερνά τα 41 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Ορεστιάδας για το 2021 τα οποία και θα αυξηθούν όταν θα γίνουν οι νέες εντάξεις έργων», ανέφερε ο Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για τον προϋπολογισμό και τόνισε πως «μέσα σε αυτήν την κρίση που ζήσαμε το 2020 με την συνδρομή την δική σας μπορέσαμε και ανταπεξήλθαμε, μπορέσαμε και κάναμε εκείνες τις δράσεις τόσο όσο αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και στις κοινωνικές παροχές και για αυτό μπορέσαμε να έχουμε τέλος του 2020 και αποθεματικό στον Δήμο μας, αλλά και να έχουμε συνδράμει σε ότι μας ζητήθηκε».

Όπως εξήγησε, «όταν αναλάβαμε πήραμε προϋπολογισμούς της τάξης των 18 εκατ. ευρώ, πέρυσι (2019) ο προϋπολογισμός έφτασε τα 37 εκατ. ευρώ μια αύξηση πάνω από εκατό τοις εκατό, ενώ ο φετινός είναι 41.791.000 ευρώ. Ενώ λοιπόν η χρηματοδότηση είναι μικρότερη, (παίρνουμε μόλις 5 εκατ. ευρώ από το κράτος και όλα πάνε στην μισθοδοσία, ενώ όλες οι άλλες δαπάνες που κάνουμε είναι από ίδια έσοδα του Δήμου), ο προϋπολογισμός του Δήμου κάθε χρόνο αυξάνεται και αυτό σημαίνει ότι εντάσσονται έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

Ο κ. Μαυρίδης απάντησε στις τοποθετήσεις των Συμβούλων των δημοτικών παρατάξεων για τον προϋπολογισμό τις οποίες χαρακτήρισε ως μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης.

«Έχει γίνει σαφές από όλους ότι αυτή η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται, να παράγει έργο, να λειτουργεί με διαφάνεια και να μην υποκύπτει σε αυτούς που προσπαθούν να την πιέσουν και να την επηρεάσουν για να βγάλουν προσωπικό όφελος. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η λάσπη, η συκοφαντία και ότι, δεν μπαίνουμε σε αντιπαράθεση δεν τους βοηθάνε» είπε ο κ. Μαυρίδης και τόνισε πως «πέρα από κάποιες ιδεολογικές διαφορές και συγκρούσεις μέσα στο Δ.Σ. υπάρχουν φωνές από την πλευρά της μειοψηφίας που έχουν λογική και επιχειρηματολογία, αλλά κυρίως έχουν διάθεση να προσφέρουν στον τόπο και όχι να προβάλλουν τον εαυτό τους και με αυτές τις φωνές και με αυτούς τους συμβούλους θα προσπαθήσω να συμπορευτούμε».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη