Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μαυρίδης: Καθυστερούν χωρίς λόγο έργα για τους αγρότες – Κάποιοι στην Περιφέρεια έχουν «μεσάνυχτα»

Σε έργα της Περιφέρειας ΑΜΘ που αναμένονται εδώ και χρόνια και αφορούν τους αγρότες σε οικισμούς όπως τα Αμπελάκια, ο Κυπρίνος και το Ορμένιο του Δήμου Ορεστιάδας, αλλά δεν προχωρούν, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο Βασίλης Μαυρίδης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον Έβρο, ο δήμαρχος Ορεστιάδας τόνισε μεταξύ άλλων: «Είχα χτυπήσει πριν 2 χρόνια τα καμπανάκια, όταν έβλεπα ότι είναι αγκυλωμένο το θέμα των αναδασμών. Ιδίως των Αμπελακίων, του Κυπρίνου και του Ορμενίου. Αυτά τα Αμπελάκια τα ακούω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το 2017 εξασφαλίστηκαν τα χρήματα και έφταναν σε μας διαβεβαιώσεις ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα βγει ο διαγωνισμός, του χρόνου τα Χριστούγεννα θα βγει, πέρασαν 4 Χριστούγεννα, φτάνουμε στα πέμπτα και ακόμη δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό. Πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες από πλευράς της Περιφέρειας. Υπάρχουν πλέον τα εργαλεία για να καλυφθούν οι ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό για να σας δώσω μια εικόνα το έχουμε ξεκινήσει και εμείς επειδή και σαν δήμος Ορεστιάδας εκπονούμε πολλά έργα».

Ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι στην Περιφέρεια κάποιοι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις έχουν «μεσάνυχτα» αναφορικά με την σχετική νομοθεσία: «Έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία με τους εξωτερικούς συνεργάτες έτσι ώστε να προχωρούν τα έργα. Μάλιστα είχαμε απορρίψεις προτάσεων σε έργα ύδρευσης, από 7 προτάσεις απορρίφθηκαν και οι 7, γιατί μας απάντησαν ότι οι μηχανικοί είναι απασχολημένοι με την παρακολούθηση των έργων. Δηλαδή κάποιοι άνθρωποι που αποφασίζουν στην Περιφέρεια έχουν δυστυχώς μεσάνυχτα από τη νέα νομοθεσία. Ευτυχώς ακούστηκε και από τα επίσημα χείλη του Υπουργείου, μήπως κάποιοι αξιοποιήσουν αυτή τη διαδικασία γιατί είναι κρίμα για τους ίδιους τους αγρότες. Ξέρετε, ο Μαυρίδης, ο Πέτροβιτς, ο Μέτιος θα φύγουν απ’ αυτές τις θέσεις. Το θέμα είναι τι αφήνουμε πίσω μας και γιατί να καθυστερούμε εκεί που μπορούμε να γίνουμε χρήσιμοι και χρηστικοί στην τοπική κοινωνία και δη στην αγροτική.

Να ξεπεράσουμε την γραφειοκρατία και να κάτσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι για το καλό των αγροτών

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας δήλωσε πως μπορούν να ξεπεραστούν πι γραφειοκρατικές δυσκολίες αρκεί να υπάρχει ενότητα από όλους: «Στα άλλα, επειδή θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος, έχουμε μία απορροφητικότητα γιατί συμβάλαμε οι δήμοι. Να αναφέρω ότι κάναμε τις 99 γεωτρήσεις, έχουμε τελειώσει μέσα σε 1,5 χρόνο 3 μεγάλους διαγωνισμούς άνω των 2 εκατομμυρίων με χρήματα του Υπουργείου που τα εκχώρησε στην Περιφέρεια και στον κάμπο μας άρχισαν ήδη να προχωρούν αυτές οι τρεις γεωτρήσεις. Αν θέλουμε και υπάρχει καλός συντονισμός και γνώση της νομοθεσίας, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις τις αγκυλώσεις του γραφειοκρατικού συστήματος. Και θέλω να κρατήσουμε και κάτι άλλο που ήταν και πρόταση του Υπουργού. Να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι και να βγάλουμε ένα ενιαίο πρόγραμμα προτάσεων για την αγροτική ανασυγκρότηση του Έβρου μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε ενωμένοι να συζητήσουμε. Αν ο καθένας θέλοντας να εξυπηρετήσει προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις ή να κάνει κάποιες χάρες σε κάποιους που θεωρεί ότι αποτελούν στρατό του και αυλικοί του, το χάσαμε το παιχνίδι».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη παρακάτω:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη