Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Μεγάλη συμμετοχή και στις συγκεντρώσεις στην Αν. Μακεδονία-Θράκη για την τραγωδία των Τεμπών

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Καβάλα, με πρωταγωνιστές μαθητές και φοιτητές και την συμμετοχή δεκάδων σωματείων συλλόγων φορέων.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση και στη Δράμα. Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν επίσης με στάσεις εργασίας και άλλοι φορείς, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος όπως και καθηγητές και γενικότερα εκπαιδευτικοί. Η συγκέντρωση σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιείται για δεύτερη μέρα, καθώς η αρχή έγινε την Τρίτη από τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης.

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στην Καβάλα για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Δυναμικό παρών έδωσε και η Ξάνθη. Στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης, αλλά και πολλοί πολίτες. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης. Άγνωστοι μέσα από την πορεία πέταξαν κόκκινη μπογιά στα τοπικά γραφεία της ΔΕΕΠ ΞΑΝΘΗΣ κοντά στην πλατεία Ελευθερίας. Οι διαδηλωτές πέταξαν στους δρόμους τυπωμένα εισιτήρια της Hellenic Train, για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, πάνω στα οποία υπήρχε η ένδειξη «Χωρίς επιστροφή», με κεφαλαία κόκκινα γράμματα.

Μεγάλη η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας και στην Αλεξανδρούπολη. Η συγκέντρωση ξεκίνησε το μεσημέρι μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, την οποία διοργάνωσαν σύλλογοι, φορείς και σωματεία. Οι συγκεντρωθέντες, αφού υπήρξαν σύντομες ομιλίες επικεφαλής φορέων, έκαναν στη συνέχεια πορεία, η οποία από την Λεωφόρο Δημοκρατίας και μέσω της οδού Κύπρου έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια η πορεία επέστρεψε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου.

Στο ίδιο κλίμα και η συγκέντρωση στην Κομοτηνή στην πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας των νοσηλευτών και μελών κομμάτων.

Με πληροφορίες απο thracenews.gr, xanthinea.gr, paratiritis-news.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη