Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μελβούρνη: Με υπερηφάνεια γιόρτασαν την 25η Μαρτίου τα ελληνόπουλα (photo)

Με παλμό, μαζικότητα και εθνική υπερηφάνεια, πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή παρέλαση στη Μελβούρνη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ήταν διαφορετικός, αλλά εντυπωσιακός και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους ομογενείς που βρέθηκαν στο γήπεδο της Ελλάς Μελβούρνης ( Lakeside Stadium, Albert Park),

Η μαθητιώσσα νεολαία μας κέρδισε -και φέτος- τις καρδιές και τα χειροκροτήματα των υπερήφανων γονέων και των προγόνων τους που κατέβηκαν στο γήπεδο για να καμαρώσουν τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και της φετινής παρέλασης ήταν η έντονη συμμετοχή των νέων μας.

Συγχρόνως, αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους κοπίασαν για την οργάνωση της παρέλασης, ιδιαίτερα στα παιδιά μας που έδωσαν ζωή και χρώμα στον εορτασμό. Και βεβαίως στον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Αντώνη Τσουρδαλάκη και τους συνεργάτες του.

Ο κ. Τσουρδαλάκης ευχαρίστησε τους ομογενείς για την εντυπωσιακή προσέλευσή τους και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης υπό τις νέες συνθήκες.

Η παρέλαση, φέτος έγινε, στον χώρο αυτό μετά την απόφαση των κηδεμόνων του Shrine of Remembrance να μην επιτρέψουν να γίνεται εκεί εξ αιτίας επεισοδίων που έκαναν ακροδεξιοί ομογενείς σε βάρος του τότε εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης Γιώργου Βαρεμένου διαμαρτυρόμενοι για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πάντως το Σάββατο έγινε στο Shrine of Remembrance επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων παρουσία του πολιτειακού πρωθυπουργού της Βικτώριας, Daniel Andrews, ου αρχηγού της πολιτειακής αντιπολίτευσης. John Pessutto, του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, του Γενικού Προξένου κ. Κακαβελάκη και άλλων επισήμων, όπως γραφουμε χωριστά σε άλλη δήλωση.

Ομογενείς δήλωσαν στο «Νέο Κόσμο» πως φέτος απόλαυσαν καλύτερα την παρέλαση μιας και μπόρεσαν να δουν καλύτερα τα παιδιά να παρελαύνουν καμαρωτά μπροστά τους ενώ οι ίδιοι και κάθονταν στις κερκίδες του όμορφου σταδίου και είχαν καλύτερη θέα.

Στην αίθουσα του Lakeside Stadium είχε προηγηθεί η δεξίωση του Γενικού Προξένου Εμμανουήλ Κακαβελάκη για την εθνική μας επέτειο την οποία τίμησαν Αυστραλοί και ομογενείς πολιτικοί, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος και πλήθος εκπροσώπων φορέων της ομογένειας, διακεκριμένοι ομογενείς αλλά και Αυστραλοί.

Πάντως δεν ήταν λίγοι και αυτοί που παραπονέθηκαν και έκαναν λόγο για έλλειψη πάρκιγκ «κυκλοφοριακό κομφούζιο» που τους ταλαιπώρησε.

Η συμμετοχή πάντως ήταν μεγάλη και τα Ελληνόπουλα πραγματικά συγκίνησαν γιατί έδειξαν ότι συμμετείχαν «με την ψυχή τους’ στην παρέλαση.

Νωρίτερα είχε γίνει και η καθιερωμένη Δοξολογία για την Εθνική Παλιγγενεσία στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ευσταθίου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, της Βικτωρίας.

Πηγή:neoskosmos.com

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη