Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

“Μελωδίες σε Μικρό Κύκλο”, συναυλία μουσικής δωματίου στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε συνεργασία με την Ορχήστρα Δωματίου σας προσκαλεί στην συναυλία μουσικής δωματίου :

“Μελωδίες σε Μικρό Κύκλο”  με έργα για φλάουτο, βιολί και βιόλα (Telemann, Bach, Haydn, Mozart, Dvorak κ.ά.)
Την Τετάρτη 19/6 στις 20:30 στον πολυχώρο του ΕΜΘ. 
Γενική είσοδος: 10€ 
Πληροφορίες και κρατήσεις στο: 
6948712406 & 2551036663
Περιορισμένος αριθμός θέσεων


Η Ορχήστρα Δωματίου Αλεξανδρούπολης είναι ένα νεοσύστατο επαγγελματικό σύνολο που εξειδικεύεται στην ερμηνεία κλασικής μουσικής και έχει ως στόχο την ανάδειξη ερμηνευτών και συνθετών με καταγωγή από την περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας – Θράκης μέσα από την παραγωγή συναυλιών με παρουσίαση κοντσέρτων, έργων μουσικής δωματίου ή συμφωνικού ρεπερτορίου.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ


ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ

Διπλωματούχος στο Φλάουτο με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» στην τάξη του I. Macovei, κάτοχος πτυχίου Παν/μίου (Bakk. Art) και μεταπτυχιακού (Mag. Art) από το Παν/μιο Μουσικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Γκρατς της Αυστρίας (KUG) στον τομέα «σολιστικό Φλάουτο» υπό την καθοδήγηση του Nils-Thilo Krämer με διετή υποτροφία του Σωματείου «Σύλλογος Φίλων της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΜΜΑ), «Αλ.Τριάντη». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ως ενεργό μέλος με τους W. Bennett, R. Aitken, D. Flury, M. Grauwels και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ελλάδα Αυστρία και Ελβετία. Έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς του ΚΩΘ, της εταιρείας «Τεχνης» για ξύλινα Πνευστά και στην Ορχήστρα Νεων Ε.Ε. Διετέλεσε μέλος της Orchestra Mobile για αρκετά χρόνια και της Camerata Europaea για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-14. Συνεργάζεται με την Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Συμμετείχε σε παραγωγές του Φεστιβάλ Όπερας Θεσσαλονίκης, του Όπερα Στούντιο «Skull of Yorick Productions» και του αγγλικού μιούσικαλ «The Phantom of the Opera» το οποίο παρουσιάσθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ) τον Ιανουάριο του 2020 με αρκετές παραστάσεις. Δίδαξε επί σειρά ετών (2006-2018) στα Δημοτικά Ωδεία του Δήμου Παύλου Μελά Θεσ/νίκης (Σταυρουπόλεως και Πολίχνης) ως καθηγητής φλάουτου και Μουσικής Δωματίου, καθώς και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος για δύο έτη. Από το 2016 δραστηροποιείται στην περιοχή της Θράκης όπου και εμφανίζεται συχνά ως σολίστ με ορχηστρικά σύνολα αλλά και σύνολα Μουσικής Δωματίου. Διδάσκει φλάουτο στο Ωδείο Φαέθων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης. Υπήρξε συνεργάτης και της Μουσικής Σχολής «Θράκες» στην Κομοτηνή. Έχει υπηρετήσει ως καθηγητής φλάουτου στα Μουσικά Σχολεία Σερρών, Κομοτηνής και Βέροιας. Το 2021 διορίστηκε ως μόνιμος καθηγητής Φλάουτου στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης. Διετέλεσε Α ́ κορυφαίος φλαουτίστας της Δημοτικής Ορχήστρας Λάρισσας κατά την ίδρυσή της, συμβασιούχος και συνεργάτης της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) ως Β’ Κορυφαίος, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας για 2 έτη, με την οποία έχει εμφανισθεί και ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ). Τέλος είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου αρχαιοελληνικής μουσικής «Ορφεία Αρμονία» καθώς και του πρώτου επαγγελματικού μουσικού συνόλου λόγιας δυτικής μουσικής στην Περιφέρεια Αν.Μακ. και Θράκης «Ορχήστρα Δωματίου Αλεξανδρούπολης» (ΟΔΑ).

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΙΒΕΝΗΣ

Γεννημένος το 1995 στην Καβάλα, ο Επαμεινώνδας – Παναγιώτης Τζιβένης ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, στην τάξη του Ευάγγελου Παπαδημήτρη. Έλαβε το δίπλωμα βιολιού στην τάξη του Γιάννη Κορμπέτη το 2019. Φοίτησε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα βιολιού με καθηγητή τον Δημήτρη Χανδράκη και πτυχίο βιολιού με καθηγητή τον Στυλιανό Τσακαλίδη. Επιπλέον, είναι πτυχιούχος Αρμονίας της τάξης του Γιάννη Αγγελάκη, καθηγητή ανώτερων θεωρητικών του ΔΩΚ καθώς και πτυχίου Αντίστιξης με καθηγητή τον Νίκο Σολομωνίδη στο ίδιο ωδείο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού με τους Ulf Hoelscher, Pierre Amoyal, Mark Butler, Margherita Marseglia, Δημήτρη Πολυζωίδη, Αρετή Ζούλα, καθώς και σεμινάρια ορχήστρας και μουσικής δωματίου με τους Γιάννα Πολυζωίδου, Δημήτρη Πάτρα, Μίλτο Μουμουλίδη, Χαρά Σειρά, και Χρήστο Κόζαλη. Τέλος, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τους Μιχάλη Οικονόμου, Αθανασία Κυριακίδου, και Μίλτο Λογιάδη. Τον Μάιο του 2017 διακρίθηκε στο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας λαμβάνοντας το 3ο Βραβείο. Συμμετείχε με έκτακτες παρουσίες στην Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης στην ορχήστρα Pro Musica και τη MOUSA, παίζοντας βιολί και βιόλα ενώ έχει εμφανιστεί και ως σολίστ με την ορχήστρα Pro Musica υπό την διεύθυνση του Δημοσθένη Φωτιάδη. Είναι μέλος της ορχήστρας Jovenata Ensemble και ιδρυτικό μέλος της Ο.Δ.Α. (Ορχήστρας Δωματίου Αλεξανδρούπολης). Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό ενώ ασχολείται ενεργά με την εκτέλεση έργων σύγχρονης μουσικής γραμμένων για βιολί. Η διδακτική του παρουσία ξεκίνησε το 2017 στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Θεσσαλονίκη. Επίσης έχει εργαστεί στο Δημοτικό Ωδειο Αλεξανδρούπολης, το Δημοτικό Ωδειο Καβαλας, το Σύγχρονο Ωδειο Παγγαίου και το Νέο Ωδειο Θεσσαλονίκης. Απο το Σεπτέμβριο του 2023 ζει και δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη έπειτα από το διορισμό του ως καθηγητής βιολιού στο Μουσικο Σχολείο της πόλης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΗΣ

(ΒΙΟΛΙ / ΒΙΟΛΑ) Ο Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1984. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 7 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης. Από το 1996 συνέχισε τις σπουδές του στο βιολί στο Ωδείο «ΦΑΕΘΩΝ» με καθηγητή τον Νώντα Φίλιππα, τον Πέτρο Βλάσση και την Τάνια Χαριτοπούλου με την οποία και έλαβε το πτυχίο Βιολιού με βαθμό «Άριστα» το 2005. Το 2008 έλαβε το Δίπλωμα Βιόλας με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» με καθηγητή τον Αλέξη Θεοφυλάκτου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ. Το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 παρακολούθησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Μουσική Παιδαγωγική Κατάρτιση και Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην ειδίκευση της Βιόλας με καθηγήτρια την Χαρά Σειρά. Συμμετέχει συχνά σε συναυλίες παίζοντας βιολί ή βιόλα με σύνολα Μουσικής Δωματίου και με συμφωνικές ορχήστρες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί με τη Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με την Ιόνια Καμεράτα, την Orchestra Mobile, τη Sinfonia Sacra Ensemble, την Καμεράτα Θράκης (Κορυφαίος Ά) και τη Συμφωνική Ορχήστρα Ρόδου (Κορυφαίος Ά). Έχει παρακολουθήσει ως ακροατής σεμινάρια με τον Λεωνίδα Καβάκο και ως ενεργός ακροατής με τους Δημήτρης Χανδράκη, Χαρά Σειρά, Χρήστο Πολυζωίδη, Δημήτρη Πολυζωίδη, Ε. Β. Polyzoides, M. Marseglia, G. Hamann, Γιάννη Ιωαννίδη, Timothy Schwarz και Elio Orio. Έχει διδάξει στο Ωδείο «ΘΑΜΥΡΙΣ» στην Ορεστιάδα, στο Δημοτικό Ωδείο Ορεστιάδας, στο Δημοτικό Ωδείο Φερών, στο Μουσικό σχολείο Αλεξανδρούπολης, στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης, στο Ωδείο «ΦΑΕΘΩΝ» στην Αλεξανδρούπολη και στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, Αυτή τη στιγμή είναι καθηγητής βιολιού και βιόλας στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και στο Μουσικό Σχολείο Σχολείο Αλεξανδρούπολης και ιδρυτικό μέλος της Ορχήστρας Δωματίου Αλεξανδρούπολης.
 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη