Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Μετά την Νίψα και στην Μαΐστρο “στον αέρα” ημιυπόγειοι κάδοι – Λάθος τοποθέτηση ή έντονα καιρικά φαινόμενα;

Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του focustonevro.gr αναφορικά με τους ημιυπόγειους κάδους που ξηλώθηκαν από την βροχή στον οικισμό της Νίψας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, λόγω κακής και μάλλον πρόχειρης τοποθετήσεις λάβαμε νέες φωτογραφίες από αναγνώστες αυτή τη φορά από τον οικισμό της Μαΐστρου.

Και εκεί παρουσιάστηκε το ίδιο φαινόμενο.

Οι έντονες βροχοπτώσεις  και ο κορεσμός του εδάφους από το νερό είχαν σαν αποτέλεσμα να «πετάξει και να ξηλώσει» τους κάδους από τη θέση τους καθιστώντας τους μη λειτουργικούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους κατοίκους το φαινόμενο αυτό στην Μαΐστρο είχε επαναληφθεί και στο πρόσφατο παρελθόν χωρίς μέχρι σήμερα να μπορέσει να βρεθεί λύση.

Φυσικά δεν πρόκειται για μία φυσιολογική κατάσταση που την περιμένει κανείς σε περιπτώσεις βροχοπτώσεων.
Σύμφωνα με αναφορές από τους κατοίκους των οικισμών όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τοποθετήσεις που έγιναν χωρίς τις σωστές υποδομές αν σκεφτεί κανείς ότι ειδικά στην Μαΐστρο το φαινόμενο παρουσιάστηκε στην πλατεία του οικισμού όπου υπάρχει ασφαλτόστρωση.

Μένει να δούμε αν θα «τριτώσει το κακό» με τους ημιυπόγειους κάδους που θυμίζουμε ότι από τη νέα δημοτική αρχή άλλαξαν θέση (απομακρύνθηκαν από τον αστικό ιστό και μεταφέρθηκαν σε οικισμούς) με σκοπό να φανούν πιο χρηστικοί και αποτελεσματικοί για τους δημότες.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email