Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Μετά τους αγρότες στο Σύνταγμα, σειρά είχαν οι μελισσοκόμοι – Παρουσία και από τον Έβρο

Μετά τη μαζική κάθοδο στην Αθήνα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, οι αγρότες αποχώρησαν προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και επιστρέφουν στα μπλόκα προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους για τα επόμενα βήματα τους, ενώ την ίδια ημέρα στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν οι μελισσοκόμοι της χώρας.

Οι παραγωγοί μελιού έστησαν κυψέλες έξω από την βουλή με την προσδοκία ότι αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κλάδος ζητάει να μπει φρένο στις ελληνοποιήσεις με διαχωρισμό των εισαγόμενων από τα ελληνικά μέλια, διεκδικεί παρεμβάσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο και τροποποίηση της πυροσβεστικής διάταξης που απαγορεύει την είσοδο των μελισσοκόμων στα δάση.

Στην διαμαρτυρία δυναμικό παρών έδωσαν και οι μελισσοκόμοι από τον Έβρο, οι οποίοι εκτός από τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σε αυτά έρχονται να προστεθούν και όλα όσα προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά του περασμένο Αυγούστου, με το πλήγμα να είναι ανεπανόρθωτο, γι΄ αυτό και ζητούν επιπλέον μέτρα στήριξης, καθώς 6 μήνες μετά, δεν έχει γίνει τίποτα, αφού ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις και τις ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη