Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Μετακίνηση από νόμο σε νομό: Επιστρέφουν οι φοιτητές στο πατρικό τους για τις γιορτές!

Όπως ήταν αναμενόμενο, τις γιορτές θα τις περάσουμε στα σπίτια μας και όχι σε κάποιο χειμερινό θέρετρο ή στο χωριό, που συνηθίζαμε τις άλλες χρονιές. Δεν κάναμε ούτως ή άλλως σχέδια για κάτι τέτοιο, ωστόσο η παράταση της απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ξεγράφει την όποια πιθανή ιδέα είχαμε στο μυαλό μας.

Όλα αυτά γίνονται για να ελεγχθεί η διασπορά του κοροναϊού  φυσικά, ωστόσο υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, όπως αυτή στην περίπτωση των φοιτητών. 

Συγκεκριμένα, εάν το lockdown τους βρήκε στον τόπο που σπουδάζουνθα μπορούν να επιστρέψουν στο πατρικό τους για τις γιορτές με την επίδειξη βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας.

Όπως δήλωσε και ο κ. Πέτσας:

Θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών, όπως για παράδειγμα για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό Νομό, απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπούδαζαν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους.

Αυτό που προβληματίζει ωστόσο είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιος φοιτητής θελήσει να επιστρέψει στην πόλη των σπουδών του μετά τις γιορτές, καθώς σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία μόνο εφόσον υπάρξει δια ζώσης εξεταστική θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει το ταξίδι.

Το μόνο που ισχύει για την ώρα είναι η εφάπαξ μετάβαση φοιτητών με οποιονδήποτε τρόπο από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. για λόγους σπουδώνΌπως για παράδειγμα οι κλινικές ασκήσεις του τελευταίου έτους, στις οποίες δόθηκε το πράσινο φως να ξεκινήσουν. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη