Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μεταναστευτικές ροές: Ανησυχία για τα «μονοπάτια» της Βουλγαρίας

Σημαντική αύξηση της πίεσης στα σύνορα με τη Βουλγαρία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα από τις μεταναστευτικές ροές οι οποίες καθοδηγούνται από παράνομα κυκλώματα διακινητών που αναζητούν διαρκώς καινούργια μονοπάτια προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα.

Αυτό υποστηρίζει  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας. «Υπάρχει μια σαφής αύξηση των ροών που έρχονται από την Βουλγαρία, την οποία όμως προς το παρόν διαχειριζόμαστε με τις άξιες υπηρεσίες που υπάρχουν σε Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα αλλά και σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο. Σαφέστατα η κατάσταση μας προβληματίζει, γιατί οι διακινητές επιχειρούν από την πίσω πλευρά, ενώ εμείς έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στον Έβρο. Προς το παρόν όμως έχουμε τα μέσα για να ανταπεξέλθουμε στην πίεση».

Η έντονη ανησυχία στους συνοριοφύλακες αναφορικά με τις ροές που καθοδηγούν παράνομοι διακινητές, πηγάζει κυρίως από το μεγάλο  ορεινό όγκο της περιοχής. «Στον ορεινό όγκο τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς. Διότι ο δικός μας σκοπός δεν είναι να συλλάβουμε όσους εισέρχονται στη χώρα, αλλά να αποτρέψουμε όσους θέλουν να μπουν. Έχουμε ωστόσο, ειδικές ομάδες και με εκπαιδευμένους σκύλους που περιπολούν και προς το παρόν διαχειριζόμαστε την κατάσταση χωρίς να αντιμετωπίζουμε προβλήματα» τονίζει ο κ. Χαρέλας.

Δεν θα ζήσουμε ανάλογες εικόνες με πέρσι στον Έβρο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυξημένη είναι και η πίεση στον Έβρο, όμως όπως τονίζει «δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναζήσουμε τα περσινά γεγονότα. Δεν μας έπιασαν πέρσι οι Τούρκοι στον ύπνο, θα μας πιάσουν φέτος που οι δυνάμεις μας έχουν ενισχυθεί με 400 άνδρες και γυναίκες και με το αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών που ξεκίνησε να λειτουργεί; Δεν νομίζω ότι η άλλη πλευρά θα προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση».

πηγή:GRtimes.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email