Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μετρημένα είναι τα «κουκιά» μέχρι να αποχαιρετήσουν οι μαθητές και την φετινή σχολική χρονιά! – Πόσος χρόνος απομένει…

Λίγος είναι ο χρόνος που απομένει πια για το κλείσιμο των σχολείων, τόσο για το Πάσχα όσο και για τις καλοκαιρινές διακοπές…

Φέτος το Πάσχα πέφτει στις 5 Μαΐου, ενώ η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει την Δευτέρα 29 Απριλίου. Επομένως, οι μαθητές θα πάνε τελευταία μέρα σχολείο πριν τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 26 Απριλίου και θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Το φετινό Πάσχα είναι αργά, με τα μαθήματα να συνεχίζονται μέχρι τα τέλη Απριλίου, με τα σχολεία να κλείσουν για δύο εβδομάδες. Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Απριλίου, ενώ το Πάσχα είναι την Κυριακή 5 Μαΐου, κάτι που σημαίνει πως τα σχολεία για το Πάσχα θα είναι κλειστά από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και την Κυριακή 12 Μαΐου. Έτσι, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα στα σχολεία μέχρι και την Παρασκευή 26 Απριλίου και θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 13 Μαΐου, οπότε θα έχουν κενό για να ξεκουραστούν για 16 μέρες. Και μπορεί να αργεί το Πάσχα, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο… αρνητικό, αφού οι μαθητές θα χάσουν και μία επιπλέον ημέρα αργίας, καθώς φέτος, η αργία της Πρωτομαγιάς πέφτει τη Μεγάλη Τετάρτη και μεταφέρεται για την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη 7 Μαΐου.

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει σε Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Φέτος 15 Ιουνίου είναι Σάββατο, όποτε τα σχολεία για καλοκαίρι κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Μάλιστα σε όλα τα σχολεία την τελευταία μέρα δεν γίνεται μάθημα αλλά κάποιου είδους γιορτή με αθλητικές, μουσικές ή χορευτικές δραστηριότητες. Για τα γυμνάσια και τα λύκεια καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, κάθε χρόνο το πότε κλείνουν, διότι υπάρχουν και οι εξετάσεις αλλά και οι πανελλήνιες.

Στο σκηνικό αυτό έρχονται να προστεθούν και οι ευρωεκλογές… Στην Ελλάδα, οι εκλογές γίνονται πάντα Κυριακή και έτσι θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουνίου 2024. Τα σχολεία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κλείνουν δύο ημέρες. Κλείνουν την Παρασκευή και την Δευτέρα.  Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email