Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Με «εισιτήριο» την υποτροφία που απέσπασε «πετάει» για Αμερική και πραγματοποιεί το όνειρο του ο Εβρίτης Αναστάσης Βασιλειάδης

Ο Αναστάσης Βασιλείαδης ανοίγει τα «φτερά» του και «πετάει» πολύ ψηλά, άλλωστε πάντα κοιτούσε πολύ ψηλά, βάζοντας στόχους και αποδεικνύοντας, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο Αναστάσης Βασιλείαδης από τον Έβρο είναι ένα λαμπρό παράδειγμα, του τι μπορεί να πετύχει κάποιος, αρκεί να το θέλει πολύ, πραγματικά και να αφοσιωθεί.

Το 17χρονο αγόρι από τις Φέρες, από νωρίς έδειξε ότι έχει περισσή θέληση και άφθονο πείσμα για να πετύχει τα σχέδια του. Σε συνδυασμό με την σωστή οργάνωση, την μεθοδική προετοιμασία αλλά και την αμέριστη στήριξη των δικών του ανθρώπων, το νεαρό αγόρι καταρρίπτει το μύθο, ότι η Αμερική, που αποτελεί όνειρο για τους περισσότερους, είναι ένα άπιαστο όνειρο.

Τι και αν ξεκίνησε την πορεία του από μια μικρή πόλη με ό,τι προβλήματα και μειονεκτήματα μπορεί να έχει η περιοχή σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις, εκεί όπου οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες είναι άλλες. Ο Αναστάσης από τις μικρές Φέρες απέδειξε, πως όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται και πως όλα τα παιδιά μπορούν να προοδεύσουν και να μεγαλουργήσουν!

Όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και τα εχέγγυα, ο δρόμος μπορεί να ανοίξει για την κατάκτηση των στόχων του καθενός. Ο Αναστάσης τα τελευταία τρία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη και φοιτά στο «Ανατόλια», ένα κολέγιο που του έδωσε την δυνατότητα να κερδίσει αυτήν την υποτροφία και έτσι του χρόνου να ετοιμάζει βαλίτσες και να βρίσκεται στην Βόρεια Μασαχουσέτη στο «Williams College» και να σπουδάζει αυτό που αγάπα, οικονομικά – μαθηματικά.

Ο Αναστάσης απαλλαγμένος από το άγχος των πανελλαδικών, καθώς δεν θα χρειαστεί να δώσει εξετάσεις και έχοντας, όμως πρώτα αγωνιστεί πολύ και περνώντας μέσα από μια επίπονη διαδικασία, οι Αμερικάνοι τον επέλεξαν γι΄ αυτήν την υποτροφία, δηλώνει υπερήφανος και ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα των προσπαθειών του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και τον Σταύρο Παπαδόπουλο, ο Αναστάσης ανέφερε πως μέχρι τα 15 του χρόνια, έμενε με τους γονείς του στις Φέρες όπου πήγαινε σχολείο, αλλά τα τελευταία 3 χρόνια, είναι «εσωτερικός» στο Κολλέγιο «Ανατόλια» και μένει στην Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αναστάσης πέρυσι συμμετείχε στην Οικονομική Ολυμπιάδα και είχε κατακτήσει την πρώτη θέση με κυρίαρχο αντικείμενο την «Μικροοικονομική Πολιτική της Ελλάδας» ανάμεσα σε 3.007 παιδιά από 168 σχολεία της χώρας και μετά, ταξίδεψε στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας για την Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email