Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων

Νομοθετική ρύθμιση θα καταθέσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να γίνονται ηλεκτρονικά.

Αυτό ανακοινώθηκε με επίσημο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, όπου περιλαμβάνεται και το ακριβές περιεχόμενο της υπό κατάθεση νομοθετικής διάταξης, που θα ορίζει τα εξής:

«Η διαδικασία για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των Υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια που προβλέπονται στις διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν.3528/2007) δύναται να διεξάγεται μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.  Με Κοινή Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες ως προς τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τον τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Με την ως άνω Απόφαση δύναται να προβλέπεται και μεταβατική εφαρμογή των σχετικών διατάξεων».  

Υπογραμμίζουμε ότι στην Εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών που εκδόθηκε χθες 3η Νοεμβρίου (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/οικ.20413/3.11.2020) και αποτυπώνει τα μέτρα που ισχύουν ανά χρωματικό επίπεδο στη λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών, περιλαμβάνεται ειδική ενότητα για τις εκλογές ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Πρόκειται για την 8η Ενότητα της Εγκυκλίου, όπου σημειώνονται τα εξής:

«8. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 που εκδόθηκε συνεπεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, κρίνεται απαραίτητη για χρονικό διάστημα από 3/11/2020 έως και 30/11/2020 η αναβολή της διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια κατ΄ εφαρμογή της αρ. ΔΙΚΠΡ/ Φ.80/30/8703/16.9.1988 (Β΄ 684) απόφασης, καθώς βάσει της κείμενης νομοθεσίας προβλέπεται να διεξαχθεί εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος.

Βάσει της ως άνω εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής καλείται ο οικείος Υπουργός ή προκειμένου για κοινά Υπηρεσιακά Συμβούλια ν.π.δ.δ., το όργανο που ασκεί την εποπτεία, να μεταθέσει την ψηφοφορία κατ΄εφαρμογή του άρθρου 1 της αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37.9/683/οικ. 19516/17-9-2001 Υπουργικής Απόφασης (Β’ 1246), σε ημερομηνία μετά το ως άνω χρονικό διάστημα.  Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε για τη σχετική κοινοποίηση της ανωτέρω απόφασης στην Υπηρεσία μας.

Σχετικά με το εν λόγω θέμα θα ακολουθήσουν άμεσα νεότερες οδηγίες».

Πηγή: airetos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη