Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών η Κυριακή των Βαΐων στην Αλεξανδρούπολη

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε την Κυριακή των Βαΐων, 5 Απριλίου 2026, η θριαμβευτική Είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, σηματοδοτώντας την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, με τα βαγιόφυλλα να κυριαρχούν στον διάκοσμο, σύμφωνα με το έθιμο της ημέρας. Επίκεντρο των εορτασμών αποτέλεσε ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως, όπου ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στην ακολουθία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Παύλος Ανδρικόπουλος, καθώς και ο επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Πασχάλης Συριτούδης.

Πριν το «Μετά φόβου Θεού», αναγνώστηκε η εγκύκλιος του Μητροπολίτη, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανεία εντός του ναού με την εικόνα της Βαϊφόρου. Κατά τη διάρκεια της λιτανείας, οι ψάλτες απέδωσαν τροπάρια της εορτής, σύνθεση του Πρωτοψάλτη του Ναού Λάζαρου Καζία.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ευλογία των κλάδων των Βαΐων από τον Μητροπολίτη, οι οποίοι διανεμήθηκαν στους πιστούς, σηματοδοτώντας την πνευματική είσοδο στην κορύφωση του Θείου Δράματος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη