Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 27ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης στις Φέρες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, τα εγκαίνια της 27ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης στις Φέρες, του μεγαλύτερου αγροτικού θεσμού της περιοχής του Έβρου, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσιου Σταμενίτη. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, παραγωγών και φορέων, αναδεικνύοντας τον σπουδαίο ρόλο του αγροτικού τομέα στην τοπική οικονομία και την καθημερινότητα της περιοχής.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και σημαντικοί φορείς του αγροτικού κόσμου, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της στήριξης της τοπικής αγροτικής παραγωγής.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στη Δ.Ε. Φερών και έχουν ως άμεσο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και εργασίας των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα:

Αντικατάσταση των αρδευτικών δικτύων της περιοχής Πέπλου, Κήπων ύψους 2,2 εκατ. ευρώ
Έργο διπλής άντλησης περιοχής ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου, ύψους 8,240.000 εκατ. ευρώ
Yπογειοποίηση αρδευτικού δικτύου Πετάλου Πέπλου, προϋπολογισμό 9.920.000 ευρώ
Μελέτη κατασκευής του υπογείου αρδευτικού δικτύου Μοναστηρακίου, Δορίσκου, Λουτρών, μέρος του Απαλού και μέρος των Φερών, ύψους 365.000 ευρώ.
Επίσης, προανήγγειλε την έναρξη λειτουργίας του Σφαγείου Φερών, του ΚΔΑΠ ΑμεΑ στις Φέρες, την ίδρυση λειτουργίας Σχολής Υφαντικής στο Αρδάνιο, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών και ανακοίνωσε τη διεκδίκηση Τμήματος Κτηνιατρικής, Σχολής Επιστημών Υγείας, Δ.Π.Θ. στις Φέρες.

Η φετινή έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποτελέσει πλατφόρμα για την προώθηση των προϊόντων της περιοχής, την ενίσχυση των συνεργασιών και την καινοτομία στην αγροτική παραγωγή. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες τεχνολογίες, αγροτικά προϊόντα και σύγχρονες πρακτικές που βελτιώνουν την απόδοση και την ποιότητα των καλλιεργειών.

Καλούμε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να συμμετάσχουν στην έκθεση, να γνωρίσουν τα προϊόντα και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη γη του Έβρου και να συμβάλουν στην ενίσχυση της τοπικής αγροτικής οικονομίας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη